Vrijdagavond vond onder ruime belangstelling de officiële opening plaats van de  gloednieuwe tandartsenpraktijk Benedenti aan de Gareelmakersstraat. Het riante gebouw is tevens het hoofdkwartier van Benedenti Groep.

'Elke tandarts zijn eigen specialisatie'

'In Neteland was er een sterk tekort aan tandartsen', zegt Dries Claes, praktijkverantwoordelijke Herentals, zoon van Rik, co-zaakvoerder. 'We kunnen nu met deze 15 praktijken, die voorzien zijn van de hypermodernste apparatuur, simultaan de patiënten op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier verderhelpen. Het neusje van onze zalm. Trouwens groeien heeft altijd in het DNA van Benedenti gezeten.

Elke tandarts in onze praktijk heeft zijn eigen specialisatie. Je kan hier terecht als je op zoek bent naar: een specialist in algemene en esthetische tandheelkunde, een kindertandarts, een expert in endodontologie, orthodontie of implantologie, of een algemene tandarts.'

Schaalvergroting door ketenvorming is sinds enkele jaren een gekend fenomeen, maar wij geloven minstens even hard in schaalvergroting in eenzelfde entiteit.

Gemotiveerde tandartsen uit een regio samen brengen om met topmaterialen in de meest moderne omgeving te werken. Zo zijn wij fier en heel dankbaar dat Team Geluykens en Jan Van den Bosch de stap hebben durfden zetten om mee in ons verhaal te stappen.

Dit gebouw is niet alleen het kroonjuweel van onze Benedenti Groep, het is ook de apotheose van het levenswerk van mijn vader Rik. Meer dan 30 jaar heeft hij zich uit de naad gewerkt om dit te verwezenlijken, vaak als pionier in het Vlaamse tandartsenlandschap, regelmatig opboksend tegen de geldende opinies maar altijd vol gedrevenheid en passie', besluit Dries Claes.

Droom van 10 jaar geleden : 'De Schoenen Torfs van de tanden worden'

Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, is als co-financierder mee in het Benedenti-project gestapt.  'De droom van 10 jaar geleden van Rik Claes en mezelf 'De Schoenen Torfs van de tanden worden', zit nu met deze realisatie in de goede richting', onderstreept Wouter Torfs.

'Schoenen Torfs bestaat dit jaar 70 jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we binnen 40 jaar, het glas mogen heffen op '70 jaar Benedenti Groep mét 70 praktijken.'

Rik Claes : 'Ervaren topteam werkt met de modernste spitstechnologie'

'We werken in een familiale sfeer met een ervaren topteam', zegt Rik Claes co-zaakvoerder en stichter van de Benedenti Groep. 'Er is geïnvesteerd in de modernste spitstechnologie, 'State of the Art'. Ik dank ons tof team en iedereen die betrokken was bij de bouw van onze hoofdzetel.'

Guy Verellen / Nnieuws.