Midden in het Nationaal Park Hoge Kempen opent vandaag Elaisa Energetic Wellness, ogend als een authentieke Maya tempel en véél meer.
Het piramidaal wellness resort is uniek in zijn sector, met de langste saunakachel van Europa en de alleréérste chloorvrije zwembaden in de Benelux.

'Elaisa staat voor een intens totaalconcept op een site van 20.000m2 met een complex van 7.500m2, pal midden de natuur', reflecteert ondernemer Jean-Luc Kumpen met een ongekende passie. 'Je ervaart hier een sublieme beleving die al bij de Egyptenaren actueel was.

Eigenlijk hebben we geen concurrenten, Elaisa staat helemaal tussen de mensen. Onze beelden werden exclusief voor ons met de hand gemaakt. In het gebouw pronkt zo'n 20 ton schitterende kristallen uit de 4 windstreken.

Belangrijk aspect is dat we ecologische koeling en dito verwarming via WKK gebruiken voor onze zwembaden. Dus alles is energiezuinig met alle aandacht voor het klimaat.'

'Investering €12 miljoen, 6 jaar met passie gewerkt aan realisatie'

'We investeerden €12 miljoen en werkten 6 jaar aan de bouw', vervolgt Jean-Luc Kumpen. 'M'n 2 zonen, mijn schoonvader en ik hebben hier alles geregeld. Dat is ook de reden dat het zo lang geduurd heeft. We hebben alles zélf getekend. Het is echt een passie.'

'Als je het complex analyseert, dan zie je veel terugkomen van de Maya's en de Inca's', onderstreept Kumpen. 'Je ontdekt beelden van het hindoeïsme, het taoïsme én het boeddhisme. Alles door elkaar eigenlijk. Maar: we verenigen hier. Niets anders.'

Vlaams Minister Lydia Peeters burgermoeder van Elaisa : 'Nieuwe belangrijke meerwaarde'

'Nergens kan je meer tot rust komen dan hier', weet Vlaams Minister Lydia Peeters, tevens lokale burgemeester van Dilsen-Stokkem, en dus ook burgermoeder van Elaisa.

'Dit resort is een nieuwe belangrijke meerwaarde en een extra toeristische troef in ons Nationaal Park Hoge Kempen. Je weet, het gaat om de vroegere mijnsite die met steun van de EU nu omgetoverd is tot puur natuurgebied en blinkt als één van de mooiste regio's van de Benelux.

Zo'n 40 medewerkers kunnen hier meteen aan de slag.  Dus goed voor de tewerkstelling, ook toekomstgericht.

Met m'n gezin en vrienden ga ik zeker hier wellness-klant worden. Quality time van het hoogst denkbare niveau. Een absolute aanrader in onze huidige hectische en stresserende wereld. Je komt sowieso herboren thuis na een dagje Elaisa-en, dolce far niente en volop genieten.'

Je kan genieten van liefst 10 sauna's, 3 chloorvrije binnen- en buitenzwembaden, 2 chloorvrije buitenwhirlpools, hamam, een authentieke Temazcal, stoombaden, infraroodcabines en meditatieruimtes, klankconcertruimtes, modderbaden, massages, Skin & Body Care en nog veel meer.

In de toekomst kan je Elaisa Wellness ook milieubewust bereiken vanuit de nieuwe vakantievilla's langs het meer, via bootjes of met elektrische golfwagentjes.

Praktisch :

Elaisa Energetic Wellness bereik je vanuit de Antwerpse Kempen via de E313-E314 - neem afslag 33-Maasmechelen naar N78 richting Dilsen-Stokkem - volg aan rotonde rechts afslag richting Terhills Cablepark.  Daar parkeer je je auto. (Vb. vanuit Herentals E313 zo'n 50' rijden).

Elaisa Wellness is te bereiken via een gratis elektrische shuttlebus die elke 10 minuten van en naar de wellness rijdt.  Let op : op de meeste gps-en staat Nationaal Parklaan nog niet vermeld.

Locatie : Nationaal Parklaan 7, 3650 Dilsen-Stokkem - Reserveer best vooraf : tel. +32 (0) 89 390996 of mail info@elaisawellness.com - algemene inkom €45 - avondtarief (ma-vr vanaf 17u) €29,50 - ook beurten- en jaarkaarten.

Kijk op elaisawellness.com voor details, arrangementen, openingsuren, (badkleding op woensdag en donderdag), restaurant, organisatie, cadeaubons...

Op de foto's : Igor Philtjens, gedeputeerde provincie Limburg, Vlaams Minister Lydia Peeters, en de Elaisa zaakvoerders Patricia Franssen en Jean-Luc Kumpen.

Guy Verellen / Nnieuws foto's © / video Daina Chapeau.