Electrabel CoGreen heeft in de buurt van Daf Oevel, aan Plassendonk in Westerlo 2 nieuwe windturbines gebouwd. De inwoners van Westerlo krijgen de kans om mee in het windmolenpark te investeren. Maandagavond is er een infomoment in de Biehal in Oevel.

In Westerlo zijn er 2 windturbines gebouwd van elk 2.05 MW.. De jaarlijkse productie is 9 miljoen kWh (equivalent verbruik van 2600 gezinnen). De 2 windmolens aan Plassendonk maken deel uit van het project Wind4Flanders. Ook in Wuustwezel is er een gelijkaardig project.

Burgerparticipatie

Wie meerderjarig is en in één van de deelgemeentes woont waarin het project gerealiseerd is, kan investeren in het project. Je moet tot 20 aandelen aanvragen. Elk aandeel kost 125 euro. De investering brengt je een interest op van ongeveer 4 %. Dat komt overeen met het jaarlijks rendement dat Electrabel van de 2 windturbines verwacht.

Er zijn infosessie over de burgerparticipatie:

- maandag 12 oktober om 19u in Parochiecentrum De Biehal in Oevel, de infosessie staat open voor inwoners van Westerlo, Oevel, Tongerlo en Zoerle-Parwijs.

- in Wuustwezel is er op woensdag 14 oktober een infosessie voor de buurtbewoners in zaal 't Guldenhof in Loenhout om 19u.

Foto: Electrabel CoGreen laat omwonenden mee participeren in windmolenpark / NNieuws.