In het kader van de BeNeLeague eindigde ERA Renomar HYC - Antwerp Phantoms op een vlotte 12 - 2 voor HYC.

Herbekijk de match.

'HYC Renomar deed een uitstekende zaak in de Beneliga. Vrijdag werd het lastige Zoetermeer met 3-7 geklopt. Zondagavond ging een vertimmerd Herentals vlot voorbij Phantoms terwijl koploper Heerenveen met 6-2 verloor in Geleen.

De halve HYC-ploeg werd opgetrommeld voor het U20-WK in Zuid-Korea. Tien spelers moest Jeffrey Van Iersel vervangen voor het duel met de Phantoms. En we moeten eerlijk zijn: dat is goed gelukt.

De 'spoken' uit Antwerpen boezemen dan ook niet echt schrik in. In de heenwedstrijd maakte HYC kipkap van hun tegenstander (0 -19) en zelfs op 'ralenti' zouden de Phantoms eraan moeten gaan. Het vooruitzicht van een slappe partij hield blijkbaar ook veel volk thuis, zelfs de belleman moest het stellen met één kompaan.

Het is me ook wat met die bel! Nadat de klepel van de klok het begaf in de match tegen Leuven, was nu de moer om het ding op te hangen al voor de tweede keer op rij verdwenen. Wie pikt dat ding?

Met een provisoir gemonteerde bel ging de match toch van start en de Phantoms leken niet gekomen voor een nieuwe rammeling. Kevin Van Looveren moest een paar keer flink aan de bak, terwijl aan de overkant Neil Bruyninckx geen krimp gaf. Het was Ward Peeters, één van de nieuwelingen, die toch het gaatje vond op aangeven van Preston Shupe (1-0).

Nu ging het plots wel snel. Robert Lepine (2-0), Mitch Morgan (3-0), Jordy Van Dijck (4-0) en Per Bartek (5-0) sloegen de kloof nog voor de eerste rust.
Bij die stortvloed aan goals was er gelukkig al een reservemoer aan de bel gevezen of we hadden slachtoffers moeten betreuren door rondvliegende klokken.

Want ook de ingekomen goalie Cisse Vander Weyde zag ze vliegen: de pucks dan. Twee keer Nathan Pancel ( de 6-0 en de 8-0) en het nieuwe scoremachientje Ward Peeters (de 7-0 en de 9-0) deden de beiaard luiden. HYC had ondertussen eveneens zijn keeper gewisseld.

Thomas Van Springel deed het prima maar kon niet verhinderen dat Riku Koskinen met twee treffers binnen de laatste minuut, milderde tot 9-2.

De laatste periode was er alleen voor het verfraaien van de statistieken. Mitch Morgan (10-2), Vincent Morgan (11-2) en Nathan Pancel (12-2) vlamden zich nog enkele plekken hoger in de Bene-topscorerslijst.

Met drie in de top 10 (Nathan, Mitch en Preston) en nog eens drie in de top 20 (Vincent, Robert en Ben Vercammen) doet HYC het best van alle teams. Niet verwonderlijk want Renomar scoorde tot vandaag ook de meeste goals (84) en heeft bovendien het beste doelsaldo (+51).

Volgend weekend rust het eerste team, daarna wordt in Heerenveen gebikkeld om de hegemonie in de Beneliga-voorronde. (HYC)

Foto's Kurt Tops - video productie Kurt Vermylen HYC TV / Nnieuws.