U bent hier

Era Renomar HYC Herentals : 'Pinnekesdraad in de poep'

Herentals | Nationaal
14.10.2019 - 13.58u
Door: Herman Gezelle

Een blamage voor HYC Renomar. Anders mag je het 9-5 verlies tegen de Sharks uit Mechelen niet noemen. Daar kan de 8-4 thuisoverwinning tegen Phantoms van zondagavond niks tegenover zetten.

'De nederlaag van zaterdag kwam hard aan bij het Herentalse legioen. Wat een 'makkie' moest zijn, werd een afstraffing die zelfs de Amsterdamse uitschuiver van vorig seizoen deed verbleken.

Het schaamrood was toen heel donker, zaterdag stak er evenwel pinnekesdraad in de poep. Werd de Mechelse zege niet onder meer bedongen door 'Hertalse' afdankertjes? De mannen waar ze in de Beneliga zogezegd niks meer mee konden doen.

Laat het nu goalie Mike Gysbrechts, defence Arne Van Espen en multitasker Timo Dewin zijn die met saves, goals en assists een hoofdrol speelden in de 5-bros van de derde periode. Allez. Sportief manager José Mourinho moest bij Chelsea ook niets weten van De Bruyne en Lukaku. Missen is dus des mensen...

Zondagavond tegen Phantoms zou de ommekeer volgen. De warme zuid-oosten wind dreigde nog water in het eten te gooien maar na een extra-dweilpauze begonnen de Renomar-troepen niet slecht. Een vroege powerplay werd door Ben Coolen mooi benut (1-0).

En nog voor er 10 minuten op de klok stonden, fusilleerde Mitch Morgan een goed keepende Neil Bruyninckx (2-0). Een ruime zege leek in de maak. Dat was zonder de Herentalse verdedigers gerekend. Onder het goedkeurend oog van een HYC-defence mocht Patrick Van Noten Jr. de puck stilleggen in het slot en doelman Arne Waumans te grazen nemen (2-1).

De 3-1 van Nathan Pancel verbloemde nog even de feiten maar het onheil was geschied: alle HYC-ers waren verlamd of kregen ze opnieuw last van die stekelige weidraad in hun poep? Wij gokken op vergif van Gargamel in de drinkbussen. 

Van de goalie over de verdediging tot de aanval, het leek nergens meer op tenzij op slecht schaatsende smurfen. HYC moest zowaar achteruit en ondanks een Herentals doelpunt van Mitch Morgan stond het na ruim een half uur 4-4. Gelukkig was er good old Preston Shupe om kort voor rusten voor een goaltje marge te zorgen. (5-4).

Coach Van Iersel en zijn staf ontdekten tijdens de pauze trouwens het tegengif. Ineens liep de HYC-motor beter gesmeerd. Emiel Goris vond zijn pass terug, Niels Vroemans en Tyler Maeya werden hun betrouwbare zelf en vanuit de achterlinie vertrok puck na puck in de goede richting.

Nu kraakte de Antwerpse vesting wel. Nog eens Shupe Preston, Ben Vercammen en Ebe Daems tekenden voor de 8-4 eindstand. Volgende week komt Mechelen op bezoek aan de Vorselaarse Baan. We rekenen erop dat die pinnekesdraad van kont wisselt.' (hyc/jvdb) Foto's Kurt Tops/ vid Kurt Vermylen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto