In de Halve Finale van de Beker van Belgiê pakte zaterdag ERA Renomar HYC  Coldplay Sharks Mechelen in met 1 - 9.  Zondagavond volgt de return. 

UPDATE zondag 22.10u : eindstand return 8-3 (herbekijk de match video/ productie Kurt Vermylen).

Zaterdag Coldplay Sharks Mechelen - HYC : 1-9 

'Waar de mannen uit de Keizerstad voor het eerst dit seizoen weer compleet aantraden, kenden de Golden Sharks uit Mechelen, uitgerekend nu, zes blessures. Daaronder één belangrijke: de point leader in de BeNe League, Mike Robinson.

Al met de eerste de beste aanval van Herentals lag de puck al achter goalie Mike Gysbrechts door een mooie individuele actie van Preston Shupe na 35 seconden spelen.

Na dus een teleurstellend begin herstelden de mannen van Mechelen zich en zochten veelvuldig het aanvalsvak van Herentals op en dwongen Kevin van Looveren tot diverse reddingen.

Na negen minuten werd op dat moment de verdiende gelijkmaker gescoord door Elia Urlings. In de laatste minuut van de eerste periode zette Nathan Pancel HYC weer op voorsprong.

Mechelen liet al enigszins de koppen hangen toen in minuut 23 Ben Coolen de 1-3 maakte. Vanaf dat punt ging het heel snel voor de bezoekers. Preston Shupe en twee keer Mitch Morgan zorgde voor een 1-6 tussenstand na veertig minuten.
In de eerste minuut van de derde periode was het debutant Kevin Miller van de Sharks die Lowie Cuylaerts met een keiharde late hit horizontaal op het ijs torpedeerde.

Hij kreeg daarvoor een vijf minuten penalty en een game misconduct. Vince Morgan mocht in het tumult ook twee minuten op de strafbank omdat hij verhaal ging halen bij Miller. Twee keer Preston Shupe en een keer Mitch Morgan zorgde in de laatste periode met de goals voor de 1-9 eindstand. (verslag : face-off)

Live stream productie Kurt Vermylen / foto's Kurt Tops /N.