U bent hier

€12.000 voor To Walk Again

Herentals | Vlaanderen
22.12.2016 - 21.55u
Door: Herman Gezelle

Meer dan 1.500 mensen steunden een ontbijtactie in Ternat ten voordele van To Walk Again.  Goed voor een opbrengst van 12.000 euro.  Rolstoelgebruiker Jean Eylenbosch uit Lombeek kon voor deze actie rekenen op familie, vrienden en buren en muziekvereniging Musikalo.

Heel wat bedrijven uit de regio leverden trouwens goederen voor het ontbijt.

Johan Cremery, manager van vzw To Walk Again, kwam de cheque in Lombeek in ontvangst nemen. Net als Jean Eylenbosch gebruikt hij een rolstoel. Beiden kennen elkaar van de postrevalidatie in AZ Herentals.

De 12.000 euro geeft een nieuwe en noodzakelijke impuls aan de vele initiatieven die de vzw de komende 5 jaar nog wil ontplooien.

De postrevalidatie zorgt ervoor dat levenslang aan sport en beweging kan worden gedaan op een verantwoorde manier. Het lichaam van de getrainde gebruiker wordt zo klaar gehouden, mocht er een definitieve medische oplossing gevonden worden voor hun immobiliteit. Het vertrouwen in een oplossing op termijn is enorm groot, hun positieve instelling werkt inspirerend voor de omgeving.

Het centrum in AZ Herentals wil in de toekomst centrale punten installeren in alle Belgische provincies.

Hiervoor is de volgende vijf jaar 10 tot 15 miljoen euro nodig.  In Herentals kunnen op dit moment 34 mensen gebruik maken van de wandelrobotten, meer dan 100 mensen staan op de wachtlijst. De vraag neemt elke dag toe.

Foto cheque Belleman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto