Zoals elk jaar keurt het college de verdeling goed van de middelen van het Nijlens Comité voor Ontwikkelingssamenwerking of kortweg NCOS. Bijzonder dit jaar is de 4000 euro die als noodhulp naar de slachtoffers van de aardbeving in Indonesië gaat.

Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawesi in Indonesië getroffen door een zware aardbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers zijn meer dan 1,5 miljoen mensen getroffen door de ramp waaronder veel gewonden. Het NCOS heeft beslist om 4000 euro aan noodhulp over te maken aan het consortium Indonosië 12-12.

Verdeling subsidies

De verdeling van de subsidies over de verschillende organisaties die in Nijlen actief zijn op gebied van ontwikkelingssamenwerking ziet er als volgt uit:

· Nijlen voor Hodora: € 7040

· Amnesty International: € 2773,33

· 11.11.11: € 2880

· Broederlijk Delen: € 3306,66

Gratis filmvoorstelling 'Zagros' op 14 november

In november is het ook steevast 'Wereldweek' en één van de activiteiten daarin is een gratis filmvoorstelling. Dit jaar wordt de mooie prent 'Zagros', vorig jaar nog winnaar van de grote prijs op het filmfestival in Gent. De voorstelling vindt plaats op woensdag 14 november in de raadzaal in het gemeentehuis, om 20 uur.