U bent hier

Ex-verzetsstrijder Boni Mellaerts (92) 1e ereburger van Lille: 'Ik heb gewoon mijn plicht gedaan'

Lille
05.11.2019 - 09.39u
Door: Herman Gezelle

Boni Mellaerts (92) uit Gierle mag zich de 1e ereburger van Lille noemen. Het lokaal bestuur van Lille zette maandagavond de heldhaftige ex-verzetsstrijder uitgebreid in de bloemen.

Als 17-jarige snaak bracht Boni Mellaerts in 1944 neergestorte geallieerde piloten en bemanningsleden mee in veiligheid. 'Ik heb gewoon mijn plicht gedaan', onderstreept de geëmotioneerde ereburger.

De uitreiking van de titel van ereburger aan Boni Mellaerts was perfect getimed, een week voor de herdenking van Wapenstilstand, het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Al jaren is de ex-verzetsstrijder tijdens de herdenking in Gierle paraat om een krans neer te leggen bij het monument voor de gesneuvelde soldaten. Ook in mei, tijdens de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Gierle, is Boni een van de eregasten.

Boni Mellaerts en zijn vrouw Paula Wynants (90) kregen maandagavond samen met hun 2 zonen Dirk (60) en Paul (64) en alle andere familieleden een feestelijke ontvangst in de raadzaal van het gemeentehuis.

Daar speldde burgemeester Marleen Peeters de ex-verzetsstrijder als ereburger van Lille een medaille op. (mp)  Foto's Mil Cambré/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto