U bent hier

Exc. Bouwel - SKS Herentals 6-0 : 4x Huysmans

Grobbendonk | Neteland
29.10.2017 - 17.12u
Door: Herman Gezelle

Exc. Bouwel - SKS Herentals eindigde op een overtuigende 6-0.  SKS voetbalde het eerste half uur vlot mee tot Huysmans de score opende (1-0, 39').  2 minuten later dikte dezelfde bedrijvige Huysmans aan tot 2-0, de ruststand.

Net na de koffie leek Bouwel gelanceerd : Van der Heyden prikte de 3-0 binnen, 48'.  10 minuten later Schenck de 4-0 (58').  Op Huysmans stond geen rem : die knalde nog de 5-0 (65') en de 6-0 (89') binnen. 

4 x Huysmans: de man van de match.

Feest bij Bouwel, dat de 2e plaats in het klassement niet gestolen heeft en bevestigt aan de top.

SKS Herentals blijft troosteloos achter met 0 punten.

'Ondanks de nederlaag toch veel lovende woorden en hoop op beterschap'

'Ondanks wat de uitslag doet vermoeden was de wedstrijd zeer evenwichtig tot aan minuut 40. We slikken dan vlak voor en vlak na rust telkens 2 doelpunten. Vanaf toen was de veer gebroken en werd het nog 6-0', zegt Steven Haest, sportief SKS-manager.

'We missen echt teveel basisspelers door kwetsuren. Als je als derde provincialer op dit niveau die 5 basisspelers zo lang niet kan opstellen, dan weet je dat het moeilijk wordt om punten te pakken.  We hopen binnen een 3-tal weken toch enkele van die gekwetsten te recupereren op training en ze wedstrijdklaar te krijgen, want ze hebben toch lange tijd niet gespeeld.'

'Over de jongens die momenteel spelen kunnen we niets slecht zeggen qua inzet en motivatie, maar op dit niveau hebben we op dit moment iets te weinig kwaliteit.

We zijn ook zeer tevreden over onze positief ingestelde en gemotiveerde trainer Lieven Verheyen, die ondanks de situatie de uitdaging toch is aangegaan. We zijn sinds 3 jaar een club in groei die zeer goed werk levert op alle vlakken.

Alleen de 'eerste ploeg', die toch het uithangbord van een club is', laat het wat afweten.'

'Voor ons worden de volgende weken op dat vlak dan wel weer zeer belangrijk met a.s. zondag al de wedstrijd tegen Vrij Arendonk. Nadien volgen in november en december nog enkele belangrijke duels met het oog op het behoud.

De technische staf en het volledige team gelooft er nog in en als 1 keer punten gepakt worden kan de klim vanuit de kelder begonnen zijn,' besluit Steven Haest.

Gert Geysels, T1 van Exc. Bouwel reageert met een glimlach :

'De eerste 20 minuten hadden we het zeker niet makkelijk tegen een scherp en stevig, goed georganiseerd SKS. Met de rust in zicht vond onze spits Huysmans het tijd om via een persoonlijke actie de score te openen.

Met snel daarna en vlak na rust nog een doelpunt was de wedstrijd in een beslissende plooi gevallen en konden we de overbodige 2e helft nog wat bijkruiden met extra doelpunten.

Hopelijk gaat SKS de volgende weken wel eens wat punten pakken want dat verdienen ze wel, maar makkelijk zal het niet zijn om onderaan weg te geraken.

De volgende wedstrijden worden voor ons belangrijk met alle ploegen uit de top 5 die we moeten bekampen, te beginnen a.s. zaterdagavond de uitwedstrijd op Wezel.'

'Tussendoor spelen we dan woensdag nog in de Beker van Antwerpen tegen de leider in 1e provinciale, Lyra. Onze ambitie blijft de eindronde met hopelijk een periodetitel want voor de titel lijkt St-Dimpna met 7 punten voorsprong wel de favoriet te zijn.'

'Maar al bij al moeten we van niemand schrik hebben en uitgaan van onze eigen sterkte. We hebben nu ook nog een extra spits gerecupereerd, na verschillende weken blessure en kijken hoopvol uit naar de volgende wedstrijden', besluit Gert Geysels, T1 van Exc. Bouwel.

Mark Jaspers/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto