Op zaterdag 9 september vieren de scouts & gidsen Reynaert-Adinda uit Herentals hun jaarlijks evenement Expo Malpertusa. De festiviteiten vinden plaats naast hun nieuwe lokaal in de Wijngaard dat volop in opbouw is (foto's).

"Met 'den Expo' vieren we, zoals elk jaar, de verjaardag van onze scoutsgroep" vertelt Lore Malcorps, groepsleiding van Reynaert-Adinda. "Op deze dag tonen we aan ouders wat hun kinderen elke zaterdag aanvangen.

Naast een gesjorde mega-constructie, spelen we een spel voor jong en oud, serveren we stoofvlees met friet en tegen de avond zijn er optredens tijdens een gezellig kampvuur" aldus de groepsleidster.

Muziek zal gebracht worden door plaatselijke groepen 'Kirri's Way Back' en 'Last Living Souls'. Dit jaar viert de 20-koppige leiding ook de goede vorderingen in de bouw van hun nieuwe lokaal.

Na jaren van dromen krijgt het nieuwe 'Malpertuus' eindelijk vorm, en zullen alle leeftijdsgroepen onder één dak gehuisvest worden. Het oude lokaal werd vorig jaar reeds gehalveerd om plaats te maken, en was reeds jaren daarvoor ongeschikt om nog activiteiten met leden in te organiseren.

Wie dus honger heeft om een glimp van het nieuwe lokaal van de scoutsgroep op te vangen, kan op 9 september deze honger meteen doen stillen met lekkere frietjes met stoofvlees, iedereen is welkom.  Wijngaard, naast de petanqueclub.

Foto's NNieuws.