Op maandag 20 juni komt er voor het eerst in de stedelijke geschiedenis een extra gemeenteraad. Die zal gaan over de problematiek rond de bouw van een nieuw appartementencomplex in de buurt van de Tulpenstraat en Dokter Peetersstraat. Buurtbewoners zijn niet opgezet met de plannen.  Die vrezen vooral extra verkeer in hun huidige rustige straten.

Afgelopen maandag hielden ze  een protestmars naar de gemeenteraad. En dat heeft resultaat opgeleverd, want alle oppositieleden en opvallend, ook 2 leden van de meerderheid, zijn het erover eens dat er een oplossing moet komen. Deze extra raad is samengeroepen door oppositie- én onafhankelijk gemeenteraadslid Tom Vervoort. Hij krijgt hiervoor de steun van minstens één derde van de gemeenteraadsleden.

Beroepschrift buurtbewoners

Dat dit punt niet kon wachten tot de volgende gemeenteraad van 27 juni, heeft alles te maken met het beroepschrift dat werd ingediend door de buurtbewoners. "Op 21 juni gaan de stad, de projectontwikkelaar en de buutbewoners hun standpunt verdedigen op een hoorzitting bij de deputatie", weet Tom Vervoort. "Het is dus van groot belang dat tijdig het juiste standpunt bepaald en verdedigd wordt."

Of Vervoort zijn slag zal thuishalen bij de stemming is nog afwachten. "Een derde van de gemeenteraadsleden deelt alvast mijn standpunt, anders zouden ze niet getekend hebben om een extra raad in te richten", weet Vervoort. "Ik hoop dat ook bij de meeste andere raadsleden het gezond verstand zal primeren."

Burgemeester Vera Celis (N-VA) heeft er akte van genomen dat er 2 van haar partijgenoten de aanvraag voor de extra gemeenteraad mee hebben ondertekend, maar ze gaat pas tijdens die extra gemeenteraad reageren. Foto GeelFM/ N.