Voor cafébaas Eddy Heylen van café Lux in Herenthout mag het EK in Frankrijk nu echt beginnen. Voor de eerste match van de Rode Duivels is het nog wachten tot maandagavond. De sportieve cafébaas van de Lux herbergt in zijn café een officiële Rode Duivels fanclub.

De voorbije week stak de waard gans zijn café in de kleuren van de Rode Duivels en versierde hij alles met heel wat attributen die de Rode Duivels mee naar de overwinning moeten schreeuwen.

Vanuit het café vertrekken er natuurlijk supporters om de wedstrijden live mee te maken. Een supporter vertrekt met het vliegtuig, negen andere supporters vertrekken met de caravan om de laatste 2 wedstrijden van de Rode Duivels in de groepsfase live te bekijken. De cafébaas blijft nu thuis.

Heylen ontwierp ook een eigen wedstrijdschema waarop dagelijks alle uitslagen worden genoteerd. De wedstrijden worden op groot scherm vertoond in zaal Lux. De wedstrijden van de andere teams kunnen in het café op een televisiescherm gevolgd worden.

Groot scherm

De wedstrijden van de Rode Duivels worden in zaal Lux voor het grote scherm gevolgd. Na de wedstrijd is er telkens een afterparty. Maandag 13 juni is er een eerste keer groot scherm voor België-Italië, aanvang 21 u. De deuren van de zaal gaan al rond 19.30u open.