U bent hier

Feestelijke opening Vennekensstraat Hulshout

Hulshout | Kempen regio
10.07.2015 - 13.07u
Door: Herman Gezelle

Na ruim een jaar zijn de werkzaamheden aan de Vennekensstraat in Hulshout voltooid. De werken startten vorig jaar op 2 juni. Vanaf toen zijn er 160 dagen besteed aan de verbetering van het fietspad, vernieuwing van het beton, doorvoeren van snelheidsremmende maatregelen, creëren van een uniform straatbeeld en aanpassen van de nutsleidingen.

Donderdag werd de Vennekensstraat ter hoogte van de Schrans feestelijk geopend.

Wat is er veranderd in de Vennekensstraat?
Om het comfort en de veiligheid te verbeteren van fietsers en voetgangers, heeft de gemeente Hulshout besloten om het fietspad van de Vennekensstraat opnieuw aan te leggen.
Het bestaande fietspad in grijs beton met een breedte van 1,5m is hierbij vernieuwd en heraangelegd in rood beton. Voor zover de beschikbare ruimte het toeliet, is het nieuwe fietspad breder gemaakt.

Het fietspad is nu beter zichtbaar en afgeschermd van de rijbaan.
Ook de rijbaan is volledig vernieuwd in grijs beton met aan beide kanten een betongoot. Het gemeentebestuur gaat ervan uit dat dit leidt tot een veiligere rijbaan voor zowel automobilisten, fietsers als omwonenden.

De snelheid in de Vennekensstraat is aangepast naar 70 km/uur (eerst 90 km/uur) en vanaf de Zuurdelstraat is er een snelheidsbeperking opgelegd van 50 km/uur.
Het straatbeeld is ook uniform heraangelegd met standaard breedtes van opritten en grasbermen (conform het Bermreglement goedgekeurd door de Gemeenteraad op 24 juni 2013).

De nutsmaatschappijen zorgden inmiddels voor het aanpassen van het volledige gasnet, het vernieuwen van elektriciteit (MS en HS) en het ondergronds brengen van de laagspanningskabels. Zij voorzagen kabels van glasvezel, zorgden voor het aanbrengen van nieuwe openbare verlichting en vervingen de bestaande waterleiding.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto