Twee concerten van het Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen worden uitgezonden op Podium 19, het nieuw en gratis cultuurkanaal.

Op vrijdagavond 26 februari kan u genieten van Beethoven's Equales en Heiliger Dankgesang.

Op zaterdagavond 27 maart vertolkt Benjamin Glorieux de eerste, tweede en derde suite voor cello van J.S. Bach vanuit de Begijnhofkerk van Hoogstraten. Ervaar hemelse muziek!

Beethoven's Equales & Heiliger Dankgesang op 26.02 om 22:53

Ontdek Ludwig van Beethoven’s Equales voor trombonekwartet en zijn Heiliger Dankgesang voor strijkers naar aanleiding van zijn 250ste verjaardag.

Eerst hoort u de Equales voor trombonekwartet door Thomas Moore, Lode Smeets, Søren Brassaert (tenortrombone) en Bram Meese (bastrombone). 

Aansluitend hoort u zijn Heiliger Dankgesang voor strijkers door het Kwartz Quartet: Fien Van den Fonteyne, Eline Pauwels (viool), Ngoc Phung Ha (altviool) en Herlinde Verheyden (cello). Beide zijn opgenomen in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk.

Dit concert is te bekijken op Podium 19 op vrijdag 26 februari om 22:53

Bach & Benjamin op 27.03 om 23:15

Onder het motto ‘Zuurstof voor de ziel’ bracht Musica Divina hemelse muziek naar de Kempen, en dat in tien live concerten in de vroege herfst van 2020. 

Tijdens dit concert laat Benjamin Glorieux de cello meesterlijk tot klinken brengen. In het programma ‘Bach & Benjamin’ bracht hij op 3 oktober 2020 de beruchte eerste drie suites voor cello van Johann Sebastian Bach in de Begijnhofkerk van Hoogstraten. Benjamin Glorieux is een ware ontdekkingsreiziger in de muziek, een ziel die op zoek gaat naar het ware, goede en schone dat in klank verborgen zit. Ervaar Zuurstof voor de ziel!

Dit concert is te bekijken op Podium 19 op zaterdag 27 maart om 23:15