U bent hier

Fietshappening De Schakel voltreffer onder een stralende zon

Herentals | Kempen regio | Neteland
27.08.2017 - 21.10u
Door: Mark Jaspers

Traditiegetrouw is het de laatste zondag van augustus tijd voor de fietshappening 'De Schakel'. Eén van de startplaatsen lag aan het voetbalstadion van VC Herentals dat voor 1 dag werd omgedoopt tot 'De Boerenkrijghut'.

Het schitterende weer lokte vandaag dan ook duizenden fietsers naar de diverse 'hutten' in de Kempen. VC-voorzitter Tony De Busser was dan ook zeer tevreden met een hogere opkomst dan vorig jaar. Meer dan 1.000 fietsers kozen de Boerenkrijghut als startplaats voor deze editie.

Bij de start kreeg iedere deelnemer een suikerwafel en een appel voor onderweg en uiteraard een gedetailleerde kaart zodat je je persoonlijk parcours kon uitstippelen. Voor de liefhebbers waren er zelfs schakeltochten tot 220 km lang. In totaal zijn er 37 gemeenten die de Schakel ontvangen.

Tijdens de tocht van hut tot hut fietste je langs rustige, landelijke wegen met mooie pittoreske zichten. Tijdens de stops bij de controleposten in de diverse 'hutten' was er ook gedacht aan de innerlijke mens. Drank- en eetstandjes gaande van hot-dog, croque monsieurs, pens of gebakken haring. De beste lokale specialiteiten.

Voor de deelnemers was er na het inleveren van hun controlekaart de mogelijkheid om één van de vele prijzen te winnen. De totale waarde van de prijzenpot was meer dan 17.000 euro. Een bekend fietsmerk schonk opnieuw twee elektrische fietsen en een kinderfiets. Ook verblijven voor een hele week in Vlaamse B&B's in Frankrijk behoorde tot het prijzenpakket.  

Ook een pluim voor de organisatie voor de goede bewegwijzering. Zelfs massagestandjes, fietsherstelpunten, elektrische oplaadpunten en animatie vond je op de controleposten.  De organisatie kan erg tevreden zijn over deze editie.  

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto