U bent hier

Final Game 2 : ERA Renomar HYC - UNIS Flyers Heerenveen : 5-2 - herbekijk match - extra foto's

Herentals | Internationaal
24.03.2019 - 23.01u
Door: Herman Gezelle

HYC Era Renomar heeft de stand in de finaleserie (Game 2) tegen Flyers Heerenveen opnieuw  gelijkgetrokken. Voor eigen publiek scoorde Vincent Morgan in een bomvol Sport Vlaanderen twee keer en had ook nog een assist in de 5-2 overwinning (0-0, 3-0, 2-2).

Preston Shupe is al het hele seizoen een speler om voor naar de ijsbaan te komen. Een sierlijke aanvaller met een goede techniek. De 30-jarige Canadees bracht een berg profervaring mee naar Herentals in Noord-Amerika, maar vooral in Hongarije waar hij de jongste drie seizoenen speelde. Al die ervaring gebruikte hij na 36 minuten door met een mooie schaatsactie zichzelf in kansrijke positie te brengen om het openingsdoelpunt te scoren.

Morgans in beste doen

Wie in het Herentalse ijsstadion daarna even naar de bar liep om een drankje te halen om het doelpunt te vieren of te betreuren, liep de kans de beslissing in de wedstrijd te missen.

Direct vanuit de hervatting werd Vincent Morgan in scoringspositie gevloerd en voor de tweede keer in het duel kwam er een penaltyshot. De oudste Morgan rondde dat meer dan uitstekend af voor de 2-0. Minder dan een minuut later was het Mitch Morgan die er zelfs 3-0 van maakte.

In een serie waarin doelpunten zeer zwaar bevochten leken te zijn, scoorde HYC er plots drie in minder dan anderhalve minuut.

In de slotfase van de wedstrijd was het Yente Franssen die er zelfs 4-1 van maakte, alvorens Trevor Hunt met een schot de 4-2 op het bord bracht.

Een straf tegen Trevor Hunt gooide daarna enige tijd roet in het eten voor een verdere comeback. Toen de aanvaller terugkeerde op het ijs duurde het niet lang voor goalie Idzenga naar de bank werd gehaald. Een aansluitingstreffer leverde het niet meer op. Wel een empty netgoal van Vincent Morgan.

Daarmee hebben beide finalisten hun thuiswedstrijd gewonnen en staat de best-of-five op 1-1.

Komende woensdagavond wordt gespeeld om de eerste matchpuck. Dan staan de ploegen in Thialf Heerenveen tegenover elkaar. (Joep/ IJS NL)

Game 3 : hier te volgen langs LIVE stream Flyers Heerenveen woensdag vanaf 20u.

Game 4 : zaterdag 30/03 om 21u :  Era Renomar HYC - Unis Flyers Heerenveen.

Game 5 : zondag 31/03 om 20u : Unis Flyers Heerenveen - Era Renomar HYC.

Live stream productie Kurt Vermylen / foto's Kurt Tops / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto