U bent hier

Fluxus Kinderdagverblijven Dol-Fijn zet bewoners en medewerkers van WZC in de bloemetjes

Kempen regio | Neteland
31.03.2020 - 18.11u
Door: Mark Jaspers

In alle sectoren worden strenge maatregelen opgelegd om de verdere verspreiding van het COVID-19 (corona) virus tegen te gaan. Kinderdagverblijven blijven echter wel opvang aanbieden aan jonge kinderen die nog niet naar school gaan. Om hun solidariteit te tonen met ze seniorenzorg, brengen ze bloemen naar het woonzorgcentrum in de buurt.

De kinderen die opgevangen worden in kinderdagverblijf De Zevensprong in Dessel, zetten senioren en verzorgenden van WZC Alfons Smet in Dessel in de bloemetjes.

Laila Verachtert, kinderbegeleidster bij vzw Dol-Fijn, nam zelf het initiatief om bij Bloemenland in Westerlo te informeren in hoever zij plantjes ter beschikking wilden stellen. Bert Janssens, zaakvoerder van de plantenzaak, was onmiddellijk enthousiast en doneerde 60 plantjes.

"Binnen vzw Dol-Fijn zorgen we voor elkaar. Voor onze collega's en voor de ouders die noodopvang nodig hebben. Zelfs tijdens onze sluitingsweek voorzien we noodopvang voor onze kleinsten", zegt Lies Michiels, directeur van vzw Dol-Fijn, Kinderdagverblijven van GO! Scholengroep Fluxus. "We vangen kinderen op van ouders die werken in de cruciale beroepen en niet thuis kunnen blijven, en kinderen uit kwetsbare gezinnen. "

"Ook in onze buurt willen we verbindend werken. We willen de senioren, samen met hun verzorgenden in de bloemetjes zetten. En hopen op deze manier het verblijf weer iets aangenamer te maken. "

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto