Het Foodfestival op 20, 21 en 22 april is de feestelijke opener van het toeristische seizoen in Westerlo. Op 21 april palmt Westel kids got talent het podium van het foodfestival in en op 22 april kan je een bezoek aan het Foodfestival combineren met een van de activiteiten van Erfgoeddag.

Op het Foodfestival in het park van het gemeentehuis serveren een 20-tal foodtrucks creatieve streetfood. De organisatoren hebben voor de derde editie opnieuw gezorgd voor een mooie mix met gerechtjes en drankjes uit alle hoeken van de wereld. Je ontdekt er verrassende trends en pareltjes van foodtrucks.

Liefhebbers van een stevige gegrilde hap kunnen bij de authentieke Amerikaanse BBQ van Mo's Comfort Food terecht voor ambachtelijke hamburgers.
Benieuwd hoe een Johnny Cash burger smaakt? Dan moet je langs gaan bij de foodtruck Wild at Heart. Deze burger staat op hun menu.

Vorig jaar chocokebab geproefd? Dan zal je heel blij zijn dat deze foodtruck er opnieuw bij is. Chocolade verpakt in een zachte wrap, afgewerkt met fruit, ijs of noten en misschien een wolkje slagroom. Een lust voor het oog en een streling voor de tong.

Uiteraard ontbreken de steenoven pizza's en pasta's uit de Italiaanse keuken niet. Ook vegetariërs en liefhebbers van Aziatische gerechten en Belgische klassiekers zoals wafels en frieten komen aan hun trekken. Lekkere drankjes zoals ambachtelijke limonades, cocktails, verse thee en verwenkoffie zijn de perfecte afsluiter van je maaltijd.

Het festival is een familie event. Er zijn niet alleen hapjes en drankjes die de kids graag lusten maar ze kunnen zich ook amuseren met kinderanimatie zoals reuze lego, circusinitiatie, grime ed.

Bert Lievens, finalist van The Voice presenteert op zaterdag van 14 tot 15.30 uur Westel kids got talent. Een vrij podium voor lagere schoolkinderen. Zij kunnen hun talent, solo of met maximum drie vrienden op het podium brengen. Inschrijven kan op het e-loket, www.westerlo.be of via de jeugddienst jeugd@westerlo.be.

Verder zorgen DJ's en live muzikanten gedurende drie dagen voor de nodige sfeer en ambiance. Op vrijdag- en zondagavond staat Sgt Pepper op het podium. Deze band brengt nummers uit alle periodes van de Beatles. Hun enthousiasme spat ervan af en maakt van elk optreden een feest. Zaterdagavond zijn The Edge, Bart Buls en Ben Crabbé van de partij.

Het Foodfestival wordt de perfecte opener van het toeristische seizoen in Westerlo. Kom proeven, genieten en ontdekken op vrijdag 20 april van 18 tot 24 uur, zaterdag 21 april van 13 tot 24 uur, zondag 22 april van 12 tot 22 uur. Gratis inkom!