De fototentoonstelling 'corona in beeld' is een initiatief van fotograaf Jo De Groote uit Boom. Het belicht de impact van de gedwongen horecasluiting in coronatijden. In Kasterlee, Lichtaart en Tielen werd de sluiting in beeld gebracht door fotografe Sonja d'Hertefelt.

De zwart-witfoto's zijn beelden van de gesloten horeca met lege stoelen aan hun gevel. Eén stoel per technisch werkloze medewerker. Het aantal stoelen is markant en elke stoel heeft zijn eigen verhaal; van de kok, de poetsvrouw, de uitbater, de jobstudent...

De foto's zeggen meer dan woorden en zorgen voor een kippenvelmoment. Op deze manier wil de fotografe alle getroffen personen in de horecasector een hart onder de riem steken.

De tentoonstelling kan je bekijken aan de ramen van de bibliotheek in Lichtaart wanneer je maar wil. En dat tot en met zondag 18 april 2021.

Geraak je moeilijk in Lichtaart? Niet getreurd, je kan de tentoonstelling ook op tablet bekijken in het toeristisch infokantoor op de Markt en in de bibliotheken van Kasterlee en Tielen.

Burgemeester Ward Kennes: "Vanaf het eerste contact met Sonja was ik overtuigd van de meerwaarde van dit project. Artistiek is het een staaltje van meesterschap. En het is een teken van solidariteit met de zwaar getroffen horeca die voor onze gemeente zo belangrijk is."