Jong CD&V Kasterlee gaf burgemeester Ward Kennes en de leden van het schepencollege een kam. Ze vragen het gemeentebestuur om met deze fijne kam door de onlangs in het parlement goedgekeurde strengere wetgeving op de gemeentelijke administratieve sancties, kortweg GAS, te gaan.

Hoewel het aantal GAS-boetes voor 2012 in onze gemeente nog op 2 handen kon geteld worden (in totaal werden er 10 uitschreven), wil de jongerenafdeling toch ook aandacht vragen voor toekomstige GAS-boetes. Vanaf januari 2014 zijn er namelijk nieuwe regels van toepassing waardoor oa de leeftijdsgrens kan verlaagd worden tot 14 jaar, maar ook andere absurditeiten werden in de nieuwe wetgeving opgenomen.

“Jongeren moeten jong kunnen zijn. Op die manier moeten ze zich kunnen ontplooien door de voortdurende interactie met hun omgeving die hen de nodige kansen biedt”, zegt voorzitter Dries Moelans. Jong CD&V hoopt dat de gemeente hierover dezelfde mening heeft.

Burgemeester Ward Kennes geeft aan zeker geen vragende partij te zijn om voor alle vormen van de, vaak kleine, overlast GAS-boetes uit te schrijven. Daarnaast beloofde hij ook het UGP (Uniform Gemeentelijk Politiereglement) van onze gemeente te gebruiken voor toekomstige GAS-boetes. Dit reglement, dat gepubliceerd staat op de website van de gemeente, bevat in elk geval tot op heden niet de absurditeiten die in de nieuwe wetgeving werden opgenomen alsook geen verlaging van de leeftijdsgrens tot 14 jaar.