Tijdens het WK voetbal 2014 in Brazilië lokten de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm telkens zo'n 5000 supporters naar de Geelse Markt.
Vzw Geel Centrum – de overkoepelende organisatie van Geelse centrumhandelaars – toont in juni 2016 alle wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het EK voetbal in Frankrijk op groot LED-scherm op de Markt.

Het plein zal voor de gelegenheid omgebouwd worden tot een supportersdorp.

Op 12 december werden in Parijs de groepen bepaald waarin de landenteams uitkomen tijdens het EK voetbal in Frankrijk in juni 2016. De Rode Duivels spelen hun poulewedstrijden op maandag 13 juni (21u) tegen Italië, zaterdag 18 juni (15u) tegen de Republiek Ierland en woensdag 22 juni (21u) tegen Zweden.

Die wedstrijden en ook de eventuele vervolgwedstrijden zullen getoond worden op groot scherm op de Markt, een initiatief van de handelaars en horecazaken uit Geel Centrum.

Supportersdorp
Het grote plein zal aangekleed en ingericht worden als een duivels supportersdorp. De Markt zal rood, geel en zwart kleuren. Supporters kunnen zich verwachten aan tal van drankstanden, leuke supportersgadgets en de nodige randactiviteiten. Ook voor de kleinsten voorziet de organisatie de nodige animatie. De toegang tot het supportersdorp is gratis.

Optredens en DJ acts
Een sfeervol muzikaal optreden of een DJ-set moet er bij de avondwedstrijden voor zorgen dat de juiste toon gezet is nog voor de aftrap gegeven is. Na de wedstrijd op zaterdag 18 juni wordt vanaf 17u een avondvullend programma voorzien, zodat supporters gewoon kunnen verder feesten. De wedstrijd op woensdag 22 juni valt samen met de start van de jaarlijkse braderij. Die krijgt dit jaar waarschijnlijk een sportief truitje aangemeten.

Dwars door Geel dag later
Op de derde zaterdag van juni staat naar goede gewoonte ook de loopwedstrijd Dwars door Geel gepland, een loopwedstrijd van 10km doorheen het centrum met start en aankomst op de Markt. Door de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland op zaterdag 18 juni is, na overleg, besloten om Dwars door Geel in te plannen op zondag 19 juni. De loopwedstrijden voor kinderen, G-atleten en volwassen zullen starten om 14u.

Verenigingen gezocht
De organisatie is op zoek naar Geelse verenigingen die tegen vergoeding willen helpen bij het opbouwen, opbergen en tappen tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels.

Heb je zin om met je vereniging een centje bij te verdienen, neem dan contact op met Jochen Vandeven, centrummanager stad Geel, 0473 91 05 34, jochen.vandeven@geel.be.