Vandaag start in Geel de ‘MOVEYOURCITY’ campagne. Dit is een initiatief van de Kempische Fitness Club ‘BodyMove’ ism Technogym om zoveel mogelijk inwoners aan te zetten meer te bewegen en gezonder te leven. De actie nodigt de Gelenaren uit om actief te bewegen op een loopband die staat in een opvallende containerconstructie op de Markt van Geel. Naast gratis ‘bewegingsadvies’ worden voorbijgangers er door professionele begeleiders gemotiveerd om meer te sporten. Naast Geel loopt de actie ook in Kortrijk en diverse steden in Nederland waaronder Amsterdam en Rotterdam.

Het aantal overlijdens door hart- en vaatziekten blijft onrustwekkend hoog in ons land. Naast een gezonde en evenwichtige voeding is beweging een vast onderdeel van een gezonde levensstijl en de beste preventie tegen de zogenaamde welvaartsziekten.

De ‘MOVEYOURCITY’ campagne van de Fitness Club BodyMove ism Technogym vat de koe bij de horens en spoort de Gelenaren aan tot meer beweging. De start is een ludieke actie op de Markt van Geel waar voorbijgangers en sympathisanten vandaag uitgenodigd worden om zoveel mogelijk ‘bewegingen’ te laten registreren op een zogenaamde ‘MOVE’s Generator loopband.

Dit initiatief wil een symbolisch startschot zijn om een gezondere levensstijl aan te meten. Ook krijgen deelnemers kosteloos advies over hun specifieke motivatoren om te sporten en hen zo te sensibiliseren om meer te bewegen. Nadien loopt de actie verder in de fitnessclub ‘BodyMove’ met een wedstrijd om het hoogst aantal bewegingen te laten registreren. 

De campagne loopt gelijktijdig in diverse steden waaronder Geel en Kortrijk in België en Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Leeuwarden en Nootdorp in Nederland.

 

Meer informatie op www.moveyourcity.be en de campagne Facebook pagina en Twitter.

 

Bijschrift foto: (foto in bijlage) 

 

Gelenaren in actie voor een gezondere levensstijl op de Markt van Geel nav de origineleMOVEYOURCITY sensibiliseringactie, een initiatief van de fitnessclub BodyMove en Technogym.