U bent hier

Geelse muziekwinkel Music Vanderheyden krijgt groot digitaal reclamebord cadeau

Geel | Kempen regio | Vlaanderen
05.12.2017 - 08.15u
Door: Herman Gezelle

Wie vandaag vertoefde in Geel, kent nu ongetwijfeld de muziekzaak Music Vanderheyden. Daarvoor zorgde de DigiBuzz, het grote digitaal reclamebord op wielen van Telenet Business.

Naast deze rijdende reclame, kreeg de winkel ook nog een Facebookcampagne en gedurende een week gratis digitaal advies met opvolging cadeau. Dit alles kadert in het initiatief 'Scoor Lokaal Met Digitaal', waarmee Telenet Business zoveel mogelijk Vlaamse ondernemers en KMO's wil ondersteunen bij het online promoten van hun business.

Begin november kregen meer dan 25.000 lokale ondernemers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de Telenet Business-actie. Ook Dave Vanderheyden van Music Vanderheyden schreef zich in en was bij de meer dan 200 ondernemers die werden geselecteerd.

"Net als andere ondernemingen ervaren wij een grotere concurrentiedruk door de vele webshops. Daarom nemen we elke kans om wat extra promo te maken voor onze zaak in dank aan.

Het rondje van de DigiBuzz is dus mooi meegenomen, maar ook de Facebookcampagne en het gratis advies komen goed van pas. Wij hebben wel al een Facebookpagina, maar wisten tot nu toe niet hoe we die optimaal konden inzetten. Ook voor onze webshop staan we open voor de suggesties van de Telenet Business-specialisten."

Digitale plankenkoorts
"Scoor Lokaal Met Digitaal' sluit aan bij De Digitale Versnelling, een actie die in maart 2017 werd gelanceerd door Telenet Business. 15 experts werden op pad gestuurd om ondernemers en KMO's digitaal advies te verschaffen.

Uit Gfk-onderzoek* in opdracht van Telenet Business blijkt immers dat een vierde van de zelfstandigen geen tijd heeft om na te gaan hoe online toepassingen hun zaak zouden kunnen promoten of laten renderen. Maar liefst 43% heeft geen website, 56% heeft geen Facebookpagina en 34% geen van beide.

Stijn Vander Plaetse van Telenet Business: "40% van de ondernemers zit ook nog met vragen over hoe ze hun zaak kunnen promoten op sociale media. Nochtans bereik je zo zoveel meer potentiële klanten.

Met de lancering van Scoor Lokaal Met Digitaal willen we de digitale plankenkoorts die nog steeds heerst, verlagen en ondernemers helpen om de stap naar online aanwezigheid te zetten."

Online en offline aanwezigheid
Telenet koos bewust voor een combinatie van online advertising en een meer traditionele vorm van reclame. Het wil hiermee aantonen dat beide manieren van reclame maken elkaar niet in de weg hoeven te staan.

De kracht zit hem net in de juiste mix van online en offline aanwezigheid van een zaak of onderneming. Roeland is alleszins heel tevreden met de actie: "We kregen in een mum van tijd heel wat fijne reacties op onze promo op de DigiBuzz. Hopelijk creëert de Facebookcampagne een even gunstig effect voor onze zaak.

De campagne heeft drie dagen gelopen, binnenkort krijgen we een analyse van de Telenet Business-specialisten. We zijn heel benieuwd naar het resultaat."

Naast Music Vanderheyden, krijgen ook de Geelse ondernemingen Healtium, Immo Vandamm, De Fruitboom, Brood Banket Seykens en Body Concept in de maand december een bezoekje van de DigiBuzz. (pb-pp)

imageMeer nieuws

Exotische tuin Johan 'Tropical garden' Boeckmans

Grobbendonk 16.07.2018 - 17.40u

Dymotec lanceert nieuw logo en website

Dymotec lanceert nieuw logo en website
Olen 16.07.2018 - 17.36u

Open Monumentendag blaast 30 kaarsjes uit

 Open Monumentendag blaast 30 kaarsjes uit
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.07.2018 - 17.32u

Ontbijt aan huis geleverd op moederdag

Herentals 16.07.2018 - 17.29u

Schrijvers gaan weer op stal deze zomer

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 16.07.2018 - 17.23u

Vandalen richten ravage aan op ‘t Lisp

Lier regio 16.07.2018 - 13.24u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto