U bent hier

Gelenaar Thomas Gielis als allereerste student ingeschreven KULeuven

Geel | Vlaanderen
17.08.2017 - 12.26u
Door: Herman Gezelle

Gelenaar Thomas Gielis stond als eerste in de rij in de universiteitshal aan de Naamsestraat in Leuven. De inschrijvingen startten gisteren aan de KU Leuven. Thomas schreef zich in voor ingenieurswetenschappen en werd meteen verwelkomd door de nieuwe rector Luc Sels en vicerector van studentenbeleid Chantal Van Audenhove.

Zij begeleidden hem tijdens zijn inschrijving en gaven hem ook een mand vol goodies cadeau.

Het nieuwe academiejaar staat voor de deur, de nieuwe rector heeft zijn intrek genomen en vandaag hebben ook de eerste nieuwe studenten zich ingeschreven. Bij de start van de inschrijvingen op 16 augustus was Thomas Gielis uit Geel er als de kippen bij en kreeg hij een feestelijke ontvangst van rector Luc Sels.

Eigenlijk gingen Thomas en zijn moeder gewoon enkele spullen afzetten aan het Heilige Geestcollege, waar Thomas' broers op kot zitten en volop aan het studeren zijn. 'Nog vlug even inschrijven en dan weer naar huis', moeten ze gedacht hebben. Het draaide anders uit. Als primus van de inschrijvers – hopelijk een goed voorteken – kreeg Thomas een warme verwelkoming door rector Luc Sels, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en vicerector Onderwijsbeleid Tine Baelmans.

De bijbehorende media-aandacht zorgde bij de nieuwbakken student wel voor de nodige zenuwen. "Het was een echte vuurdoop, want ik heb nooit eerder voor de camera gestaan", vertrouwt Thomas ons toe. "Het is toch een beetje zenuwslopend: leuk voor één dag, maar niet voor alle dagen. Het is een echte adrenalinerush."

(Foto's Rob Stevens) (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto