U bent hier

Gemeentelijke crisiscel coördineert opvolging federale coronamaatregelen

Mol
13.03.2020 - 13.10u
Door: Lex Verellen

Om de snelle verspreiding van het coronavirus en een ontwrichting van onze gezondheidszorg te voorkomen, ko

ndigde de federale regering donderdagavond 12 maart bijkomende maatregelen af. Deze maatregelen gaan officieel in vanaf vrijdag 13 maart om 24 uur en duren tot middernacht 3 april.

De gemeentelijke crisiscel vergadert meteen vrijdagochtend om de invoering van deze bijkomende maatregelen voor onze gemeente te coördineren. Daarbij bekijken we zowel de specifieke gevolgen voor activiteiten en evenementen, scholen, winkels, cafés en restaurants.

Doorheen de dag zullen we bijkomende vergaderingen organiseren en hierover de nodige communicatie voeren via www.gemeentemol.be/corona en onze Facebook-pagina. Daarnaast zullen we in samenwerking met de scholen en overige betrokken partijen zo gericht mogelijk communiceren.

We geven hieronder alvast de federale maatregelen zoals ze donderdagavond bijkomend werden aangekondigd. Deze zijn van kracht vanaf vrijdag 13 maart om 24 uur. Als gemeentebestuur hebben we de opdracht om de invoering van deze maatregelen zo goed mogelijk op te volgen en te coördineren.

We rekenen op ieders individuele verantwoordelijkheid en zin voor solidariteit. We hebben absoluut begrip voor de moeilijkheden die deze maatregelen voor vele inwoners – en in het bijzonder onze lokale ondernemers – opleveren.

Scholen

ü Alle lessen worden opgeschort. De scholen voorzien in opvang, zeker voor de kinderen van medisch en gezondheidspersoneel, politie, brandweer en overige hulpdiensten. Opvang van kinderen mag niet door ouderen gebeuren. Wanneer er geen alternatieven zijn, kunnen zij op school opgevangen worden.

ü Crèches en kinderdagverblijven blijven open.

Activiteiten en evenementen

ü Alle activiteiten en evenementen (sport, cultuur, folklore,...) worden geannuleerd, ongeacht de omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Cafés en restaurants

ü Cafés, bars en restaurants blijven dicht.

ü Hotels blijven open, behalve de eventuele restaurants.

ü Thuisbezorging en drive-in mogen wel.

Winkels

ü Winkels blijven open in de week, niet in de weekends.

ü Voedingszaken en apotheken mogen ook in de weekends open blijven. Het is wel belangrijk dat zij de nodige aandacht besteden aan de eerder gecommuniceerde hygiënemaatregelen.

Werk

ü Iedereen blijft in de mate van het mogelijke aan het werk. Telewerk moet maximaal bevorderd en versterkt worden.

Openbaar vervoer

ü Dit blijft functioneren. Beperk je wel tot de noodzakelijke verplaatsingen. Vermijd zeker de spitsuren en overbelasting van het openbaar vervoer via glijdende werkuren.

Meer info: communicatie@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/corona

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto