Vrijdagnamiddag organiseerde 'Het Convent' in het Herentalse Begijnhof haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor zowel de vrijwillige lesgevers als de cursisten. Het werd een zeer aangename namiddag waar nog maar eens het sociale contact, gelijk welke cursus je ook volgt, centraal stond.

Schepen van welzijn en OCMW-voorzitter Fons Michiels (CD&V) moest verstek geven. OCMW-secretaris Dirk Soentjens nam de honneurs waar. Hij maakte bekend dat dit de voorlaatste nieuwjaarsreceptie was op de huidige locatie.

Momenteel verbouwt men de gebouwen van Sancta Maria waar midden 2017 het nieuwe dienstencentrum gaat openen. Ook in de oude gebouwen van WZC Sint Anna zullen renovatiewerken uitgevoerd worden. Mevrouw Betty Peeters, diensthoofd van het dienstencentrum, had een kleine quiz in elkaar gebokst met een paar opmerkelijke cijfers.

In 2015 werden er 37 cursussen gegeven, 'werken' er 50 vrijwilligers, kwamen er 12.004 bezoekers naar het Convent. Er zijn 183 personen, ouder dan 80 jaar, die regelmatig het Convent bezoeken. Allemaal wel mooie cijfers.

Tekst en foto's Johan Temmerman / NNieuws.  Een persoonlijke noot van onze reporter ter plaatse Johan  : 'Voor alle medewerkers van het Convent...een hele, maar dan ook een heel dikke proficiat. Alles liep perfect.'