U bent hier

Gloednieuw Vorselaars erfgoedspel ‘Forsellara’

Vorselaar
17.11.2020 - 23.25u
Door: Mark Jaspers

In 1117 verscheen in een historisch manuscript uit Rijsel (Frankrijk) voor het eerst de naam 'Forsellara'. Forsellara werd in de loop van de geschiedenis Vorselaar, maar na 903 jaar duikt de naam Forsellara opnieuw op.

Forsellara is de naam geworden van een fonkelnieuw gezelschapsspel.
Annelies Claes, Martine Wouters, Adrie De Kok, Guy Peeters, Tess Claes, Toon Deswert, Jos Bouly en Lieven Janssens werkten vanaf begin dit jaar samen aan Forsellara en zorgden met Cartamundi voor een uniek gezelschapsspel!

Het is een bijzonder leuk spel om te spelen en de illustraties op de doos en het bord zijn een lust voor het oog. Ze zijn het werk van twee jonge Vorselaarse creatieve talenten: Tess Claes en Toon Deswert.

Spelverloop

Tijdens dit spel maakt u een avontuurlijke reis door Vorselaar. Kruip in de huid van de diamantbewerker, de ridder, de zuster of de kardinaal ... en moge de beste winnen!

Het spelbord voert u van het Marktplein naar het Kasteel. Onderweg ontmoet u allerlei Vorselaarse figuren en ontdekt u spannende verhalen en verrassende locaties. Hindernissen en kanskaarten kunnen uw tocht vlotter doen lopen, of juist dwarsbomen.

Een ideaal spel om tijdens deze donkere dagen binnen uw eigen bubbel te spelen!

€22,90 + gratis set 2290-speelkaarten

U kan Forsellara kopen in de bibliotheek van Vorselaar (Nieuwstraat 15) voor € 22,90. U kan dit rechtstreeks aan de balie van de bib doen of u kan dit vooraf online bestellen via www.vorselaar.be/forsellara, betalen en nadien afhalen in de bib. Wat voor u het makkelijkste is. Bovendien ontvangt u er tot eind december een boek 2290-speelkaarten gratis bij.

Dankzij een subsidie van de projectvereniging Kempens Karakter en de ondersteuning van het Lokaal bestuur Vorselaar werd dit project mee mogelijk gemaakt.

Misschien dat de Sint dit jaar wel een cadeautje brengt met een Vorselaars tintje? Of misschien bent u al druk in de weer met het kopen van kerstcadeaus...

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto