Op De Lilse Bergen wordt deze week een waterglijbaan gebouwd.   Op 14/04 worden de voorbereidende werken uitgevoerd,  de plaatsing van het startvlak en de trap.  Ondertussen komt de waterglijbaan met speciaal transport van Duitsland. Het glijvlak wordt immers in zijn geheel vervoerd.

Het lossen en de plaatsing van het glijvlak is voorzien 15/04.  Het is de eerste maal dat ze op het domein een dergelijke grote installatie uitvoeren.

De glijbaan is gemaakt uit roestvrij staal. Het glijvlak is 4 meter breed en 15,40 meter lang. Het geheel drijft op het water door middel van 4 vlottende elementen.  De starthoogte is 3,40 meter.
Je betreedt de glijbaan via een waadbak en trap. De bewaking gebeurt uiteraard door onze professionele redders vanop hun post aan het redderslokaal.

De zijkanten van de glijbaan zijn uitgevoerd in de typische De Lilse Bergen groene kleur en voorzien van ons symbool en onze naam "De Lilse Bergen".

De werken worden uitgevoerd door de firma Verbruggen uit Mol. De baan zelf is gebouwd in Duitsland door de firma Wiegand-Maelzer, een zeer bekend Duits fabrikant van roestvrij stalen glijbanen.

Afbeelding : ontwerp van de nieuwe waterglijbaan.