"Waar zijn die bandjes?" Bij GOEZO! Kessel zijn de GOEZO!-bandjes al het ganse jaar het symbool van de school.

'Weerbaarheid, samenhorigheid en welbevinden zijn woorden die toevallig in deze CORONA-tijden- extra onder de aandacht zijn gekomen.

Voor de leerlingen van GOEZO! Kessel zijn het vanaf de eerste schooldag op 1 september al sleutelwoorden.

Het nieuwe schooljaar begon met een knipoog naar het populaire Tomorrowland. Het schoolteam organiseerde een eigen kinderfestival "GOEZO!-LAND", waarbij de kinderen een echt festivalbandje kregen.

Dit bandje symboliseert vooral de samenhorigheid van de school als leefgemeenschap.Uiteindelijk mondde dit uit in een heus 'Rode Neuzen Project'. Er werden wafeltjes, cakes, chocomelk en gadgets verkocht.

Ook de ouders voelden sterke vibes en organiseerden spontaan voor kleuters en lagereschoolkinderen een tweede minifestial in de turnzaal, GOEZO!LAND 2.0. Het werd de apotheose van het Rode Neuzen Project.

Het RN-project bracht flink wat geld in het laatje, waarmee het GOEZO!-land Equilibrium kon gebouwd worden.

Het Equilibrium is een constructie die bestaat uit een reeks balken die volgens het mecano-principe op elkaar bevestigd zijn en waar zowel jong (2,5 jaar) als oud (12 jaar) op hun niveau uitdaging in vindt en dat op maat van de school gemaakt werd door één van de ouders.

Het speeltuig daagt uit om te experimenteren met evenwicht. Vanwege Coronamaatregelen is de officiële opening uitgesteld en aangepast. Op vrijdag 19 juni om 14.00u zullen Loewie Sels en Elise Geerts, beiden leden van de gemeentelijke kinderraad, het Equilibrium officiëel openen.

Begeleid door schepen van onderwijs, Griet Van Olmen, zullen zij het tricolore lint doorknippen om de speelconstructie te beklimmen. Ontwerper, bouwer én ouder, Jonas Van Aelst, is daarbij uitgenodigd als eregast.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius en heeft als doel om jongeren mentaal, sociaal en fysiek weerbaarder te maken. De actie bracht in 2019 maar liefst 4.315.197 euro op, goed om 423.335 jongeren over heel Vlaanderen te helpen.

Dankzij de acties en inzet van de leerlingen, de leerkrachten, de ouders én
nog een extra financieel steuntje van het Rode Neuzenfonds, die het ingezamelde bedrag verdubbelde, kunnen de GOEZO!'kes zich nu ten volle uitleven op het nieuwe speeltuig 'GOEZO!land Equilibrium'.