U bent hier

Google werkt aan vernieuwing Google Street View in België

Vlaanderen
29.04.2017 - 15.31u
Door: Herman Gezelle

Google gaat de komende weken met een razend tempo alle Belgische straten opnieuw fotograferen. Het wil op die manier de beelden op Google Street View opfrissen, omdat de foto's van sommige huisgevels nog van 2009 dateren.

De Google-opnames zijn net gestart, zo bevestigt Google-woordvoerder Michiel Sallaets. Ze zullen plaatsvinden tot en met september, afhankelijk van de weersomstandigheden. Guur weer zou de foto's immers te onduidelijk maken.

Het gaat om een gigantisch werkje: ons land telt naar schatting zo'n 150.000 km wegen, waarvan zo'n 130.00 kilometer lokale wegen. En de bedoeling is dat elke kilometer openbare weg – a rato van zo'n 1.000 km per dag – in kaart wordt gebracht door de behoorlijk opvallende camera-auto's, te herkennen aan een fors statief op het dak, met daarin een 360 gradencamera.

De update zal door veel internetgebruikers op applaus worden onthaald: wie op Google al eens een 'street view' of straatzicht opvraagt, weet dat de huidige beelden al enigszins verouderd zijn.

Wanneer de nieuwe straatbeelden online verschijnen, kon Google nog niet kwijt. (pb/Google)

Foto Photo News

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto