De klimaatacties van de voorbije maanden inspireerden 7 laatstejaars studenten van Rozenberg S.O. tot de ontwikkeling van EcoDrink, hun minionderneming. EcoDrink verkoopt een hervulbare milieuvriendelijke drinkfles van 650 ml, met een hip en aantrekkelijk design.

Het concept blijkt een schot in de roos, want de fles sluit ook perfect aan bij het jaarthema "Klim(m)aat" van de Rozenberg, waarbij diverse klimaatvriendelijke acties centraal staan.

Elk jaar gaat Vlajo (Vlaamse jonge ondernemingen) op zoek naar 'Dé minionderneming van het Jaar'. Naar een businessgericht totaalconcept, waarbij creativiteit en innovatie de plak zwaaien. Zeven laatstejaars studenten van Rozenberg Secundair Onderwijs werden door de recente klimaatacties geïnspireerd tot het ontwikkelen van 'EcoDrink', een hervulbare milieuvriendelijke drinkfles van 650 ml.

EcoDrink is geen 13 in een dozijn drinkfles, maar een origineel concept dat de studenten samen met een productontwikkelaar hebben uitgewerkt.

De gewenste eigenschappen van de drinkfles en de kostprijs werden d.m.v. een uitgebreide enquête bij een 400-tal respondenten bepaald.

De studenten maakten zo een weloverwogen keuze. Het design is modern en de fles ligt goed in de hand.

EcoDrink is niet in de handel te koop, maar de drinkfles is te verkrijgen op diverse verkoopmomenten aan 9 euro per stuk:

• 21 maart verkoop HC Inter Mol (Emiel Becquartlaan 184, 2400 Mol)

Of geef een seintje aan de studenten van de minionderneming om je bestelling te plaatsen: +32 (0)496 48 34 97

Meer info vind je ook op de Facebookpagina: https://bit.ly/2O2GMtt

of Instagram > Ecodrink