Een massa Netelanders beantwoordden zondag de warme oproep van Herenthoutenaar Bram Van Dyck om thuis op je eigen terras te genieten van het zomerweer.

Midden afgelopen week deed Stoeter Bram Van Dyck een sympathieke oproep om iedereen in Neteland te laten genieten van de zon op 'Het grootste terras van Neteland'. 'Heb je geen terras, doe dan je voordeur open en maak het jezelf gemakkelijk. Heb je geen voordeur, open dan jouw raam, poot er wat stoelen neer en hef het glas.'

Vanaf deze middag tot na het avondgloren plaatsten heel wat Netelanders 10-tallen sfeerfoto's : een fris drankje in de hand, zomerse BBQ-taferelen en kids als spelend in de tuin

Bedenker Bram : 'Opzet meer dan geslaagd'

'M'n opzet is meer dan geslaagd, dat doet deugd', lacht bedenker Bram Van Dyck. ''t Was de bedoeling om in deze moeilijke  tijden de mensen op een leuke manier thuis te houden. Dat het zo'n succes was, had ikzelf nooit durven dromen. Vanuit alle uithoeken deden de mensen mee aan het initiatief, met als epicentrum Herenthout en de 4 andere Neteland-gemeenten.

Alle kot-terrasjes-gangers haalden hun hapjes en drinken bij de plaatselijke handelaars.  Dat is een degelijke win-win.  Er komt zeker een vervolg.'  Foto's B. Van Dyck / & Netelanders / N.

#winkelhier #pintelhier #blijftinuwkot