U bent hier

Guido Nicolaï voorzitter Rotary : 'Na de boom nu Rotary-zitbank in Netepark' - ook steunproject End Polio Now'

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
14.09.2019 - 22.05u
Door: Herman Gezelle

Rotary Club Herentals blijft een erg actieve serviceclub met heel wat initiatieven.  Zaterdagnamiddag mocht burgemeester Mien Van Olmen uit handen van Rotary-voorzitter Guido Nicolaï  in de speeltuin van het Netepark een duurzame zitbank officiëel in ontvangst nemen.

'De houten zitbank is ontworpen en gerealiseerd door 20 leerlingen van het kOsh Campus Scheppersstraat, specialiteit lassen, pijpfitten en monteren', zegt Veerle De Cock, directeur Campus Scheppersstraat (foto boven).

'In teamverband hebben ze tijdens het afgelopen schooljaar met inzet en creativiteit er hun eindwerk van gemaakt.  Onze leerkrachten Rik Vissers, Peter Van Hove, Tim Fack en Luc Biesemans hebben hen begeleid tot dit mooie resultaat. De samenwerking met Rotary en de stad Herentals verliep op wieltjes.'

Burgemeester Mien Van Olmen : 'Maatschappelijk relevant, dank aan Rotary'

Burgemeester Mien Van Olmen : 'De zitbank geeft een mooie meerwaarde aan de speeltuin en is maatschappelijk relevant.  Het knappe resultaat komt van de leerlingen zelf. Het is niet de eerste keer dat we samenwerken met kOsh Campus Scheppersstraat. 

Ons lokaal bestuur zal nog meer contracten met de scholengemeenschap afsluiten : o.a. kOsh gaat de silhouetten van de 'dieren' in de kerststal realiseren, ook het afbakenen van de kinderzoektocht. Veel dank aan Rotary Herentals voor hun gulle gift voor het Netepark.'

Zowel burgemeester Mien Van Olmen als kOsh-directrice Veerle De Cock ontvingen uit handen van voorzitter Nicolaï de officiële Rotary-wimpel die een bevoorrechte plaats in hun kantoor krijgt.

Rotary-voorzitter Guido Nicolaï : 'Steunactie End Polio Now : 5.000 flessen topwijn uit Portugal van ons lid Wim Liekens voor goede doel'

'Vooreerst wil Rotary het tof team van kOsh en hun directie danken voor de prachtige duurzame zitbank hier in het Netepark. Belangrijk is dat de stad het onderhoud vanaf nu gaat doen. Dank', vervolgt Guido Nicolaï.

'Onze commissie Jeugd & Beroep gaat het internationaal medisch programma 'End Polio Now' steunen.  Voor elke euro die we aan dit goede doel schenken, doet de Bill Gates Foundation er 2 euro bij. 

Ons lid wijnboer Wim Liekens stelt 5.000 flessen van z'n sublieme wijngaard in Portugal (Quita da Circa, regio Torres Vedras, buurt Lissabon) ter beschikking van dit goede doel.'

'The Bill Gates Foundation verhoogt ons bedrag tot €135.000'

'We hopen zo €45.000 in te zamelen. The Bill Gates Foundation verhoogt dit bedrag dan tot €135.000. Dat is toch super. Onze steunactie start op 19 oktober bij onze collega's van Hasselt, die ook in ons District (1630) actief zijn.  Meer verneem je in de regionale en nationale pers.

'Welkom op onze meeting in Witbos'

'Rotary Herentals vergadert iedere 2e en 4e donderdag in Golfclub Witbos Noorderwijk. Je bent welkom, graag vooraf een seintje langs info@rotaryherentals.be of kijk op Rotary Herentals', besluit president Guido Nicolaï.

Guy Verellen/ Nnieuws ©

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto