De Week van de Smaak werd in de Schranshoeve zaterdagavond overheerlijk ingezet met een ambachtelijke haringbak op hout-BBQ. Tom & Mia van A Tatin hadden de originele oven van het bakhuis heet gestookt met mutsaerts en bakten er brood op de authentieke manier. 

De Pale Boys onder de swingende leiding van burgemeester Lieven Janssens demonstreerden voor zo'n 160 levensgenieters hun prof-vakkennis met o.a. Tiroler-meezingers, Herb Alpert en Hey Jude.

Greet van de Schranshoeve : 'Onze Vorselaarse schrans wordt al in 17e eeuwse geschriften genoemd en is ondertussen ook erkend als onroerend erfgoed. De geknipte plek om kennis te maken met en te genieten van de Smaak van Toen, het jaarthema van de 10e editie van de Week van de Smaak.

De ploeg van De Schranshoeve pakt tijdens deze 10-daagse uit met nog 2 culinaire activiteiten. Allemaal met een knipoog naar toen :

Woensdag 16 november | Pure Kempen Breughelbuffet
'Een erkend streekproduct moet o.a. gedurende min. 25 jaar op ambachtelijke manier in eigen streek worden bereid. In het Pure Kempen Breughelbuffet serveren we 3 erkende Kempense streekproducten: zwarte pensen, krokant gebakken Vlaams spek en Molse kipkap.

Het buffet vullen we aan met een keur aan Vlaamse klassiekers: uiensoep met croutons, witte pensen, schransworst, handgedraaide frikadellen met warme krieken, boerenpaté, Kempense kazen, moes van appeltjes van Roes, stropkesmosterd van Ferdinand Tierenteyn, herfstsalades, bruin, wit & rozijnenbrood, fruitvlaai en huisbereide saffraanrijstpap.

Wanneer: eten à volonté tussen 17u en 20u - prijs: €35 p.p.
enkel na schriftelijke reservatie: info@schranshoeve.be

Vrij-, zater- en zondag 18, 19 en 20 november | diner 'Château de Vorsselaer'
'Tijdens het laatste weekend van de Week van de Smaak smul je in onze hoeve als een echte kasteelheer of -vrouw. We toveren een diner dat, wellicht eind 19e eeuw werd opgediend in het kasteel van Vorselaar, opnieuw op tafel. Op het menu:
. zwezerikkroketjes, garnituur
. rundsfilet, herfstgroenten in een spekjasje, honingtijmsaus, pommes pont neuf
. haasfilet, compote, kruidenaardappelen
. chocoladebavarois, meringue.
prijs: € 49,90 p.p. - € 74,90 p.p. (met aangepaste Belgische wijnen)
enkel na schriftelijke reservatie : info@schranshoeve.be

Alle info en reservaties: www.schranshoeve.be.