U bent hier

Hart in Beweging schenkt €5.555 aan Koala-care Mol

Herentals | Kempen regio | Mol | Vlaanderen | Westerlo
17.06.2017 - 13.59u
Door: Herman Gezelle

Vrijdag overhandigden Hilde Hanselaer en Marleen Goossens van vzw Hart in Beweging in Kamp C een cheque van €5.555 aan het Koala Care Project Mol.  Het H. Hartziekenhuis in Mol heeft begin deze maand 2 slaapkamers geopend waar prematuur geboren of zieke kindjes bij de ouders kunnen overnachten. Ze kosten meer, maar ze zijn beter voor ouder(s) en kind, meent het personeel. Lore Van de Weyer, de vrouw van Tom Boonen, is meter van het 'Koala Care Project'.

Mee door de actie van vzw Hart in Beweging in maart van dit jaar in Kamp C, kan dit project verder gefinancierd worden.

Hilde Hanselaer van Hart in Beweging vzw  : 'We zijn al onze sponsors en medewerkers heel dankbaar. In september veilen we nog gehandtekende T-shirts met heel wat BV's o.a.Tom Boonen.  Omwille van logistieke redenen verhuist het initiatief in 2018 naar de maand september. Meer dan waarschijnlijk wordt het goede doel dan Help Brandwondenkids, ook een Molse organisatie.

Tot voor kort konden vroeggeborenen in Mol terecht in de couveuse- of neonatologieafdeling. Sinds begin deze maand kwamen er twee 'koalakamers' bij. Het gaat om omgebouwde kamers die erg huiselijk zijn ingericht, waar een vroeggeboren kind met de nodige zorg bij de ouders kan verblijven.

'Zaken als hartslag en ademhaling worden continu mee centraal gemonitord, maar het kind kan toch op de kamer met de moeder verblijven, met de nodige privacy', weet hoofdverpleegkundige neonatologie Katrien Vanherck.

"Dat heeft heel wat voordelen. Scandinavisch onderzoek toont aan dat baby's zo bijvoorbeeld sneller op gewicht komen en dat borstvoeding beter gaat. De ouders leren hun kind ook meteen veel beter kennen. Er is meer hechting. Ouders gaan veel minder angstig naar huis. Er is minder postnatale depressie."

Voor prematuur geboren kinderen zou de aanpak het verblijf met zo'n vijf dagen kunnen verkorten, voor extreme prematuren kan dat nog verder oplopen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto