't Was warm afgelopen zaterdag in het Herentalse KTA, kwam dat nu door de verkoop van croques - soep of hamburgers, tvv. Music for Live ? Of zat de sticker-ruildag om het HBBC stickeralbum vol geplakt te krijgen, ervoor iets tussen. Er was ook nog een derde reden: de wervelende vertoning van de HBBC-seniors tegen de Wolves uit Kontich.

Van bij de start nam HBBC het initiatief om het gans de wedstrijd niet meer uit handen te geven.
Er werd continu druk gezet op de Kontichse verdediging, en het scoren bij een voltallig HBBC ging vlot. HBBC ging rusten met een verdiende voorsprong van 13 punten.
In de derde kwart kregen we het zelfde spelbeeld, Kontich stond er bij, zag het, maar had geen antwoord op het Hertalse spel. En weer was captain Wouter een van de uitblinkers bij HBBC met z'n bommen. Doch gans het team ( en zeker ook de bankzitters) haalden een hoog niveau.

Enkel in de 4de kwart liet HBBC de tegenstrever even in de wedstrijd komen, maar toen lag de zege al lang vast. Als Herentals dit mooie basket kan aanhouden na de winterstop , staan de supporters nog mooie zaterdagen te wachten.

Nu volgende zaterdag nog de buren uit Geel met lege handen naar huis spelen, zodat we een vaste plek veroveren in de linker kolom van de rangschikking.

De kwarts:
1e 25-16; 2e 24-20; 3e 27-18; 4e 21-27.

Scoorden voor HBBC
Vervoort 10, Van Alkleyen 3, Claes 8, Peeters 6, Hannes 25, Van Beeck 0, Verbeeck 16, De Ceuster 6, Van Boven 7, Dierickx 15, Vanderveken 1.

Willy Verstappen / NNieuws.