U bent hier

HBBC-clubicoon Mich Meir neemt in Zwitserse Bulle afscheid als speler : the story

Herentals | Internationaal | Neteland
06.06.2019 - 22.36u
Door: Mark Jaspers

'Een 30-tal Legends Diamonds en hun gevolg waren naar het Zwitserse Bulle gereisd voor Mich's afscheidstrip', vertelt Luc Van Laarhoven. 'Dat de laadruimte van de bus voor de helft gevuld was met gekende Belgische biersoorten zal vermoedelijk geen enkele HBBC-fan verwonderen.

Na een 11 uur durende busreis, waarbij de kinderen sliepen of soesden en de ouderen waakten, vergaapte het ganse gezelschap zich aan het enorme, overweldigende vergezicht vanuit de gehuurde (ski-)chalet. Gaven de weerprognoses wel droog maar bewolkt weer, dan had Mich via zijn connecties toch voor een stralend zonnetje gezorgd.

Een zonnetje dat gedurende 4 dagen ter plaatse zou blijven en alle wolken in rook deed opgaan. De eerste dag trok het voltallige gezelschap langs bossen, weiden en velden richting Gruyères.

Een historisch stadje en vroegere hoofdplaats van het district Gruyère in het kanton Friburg. Een pittige tocht met flinke kuitenbijters tot aan het enorm schattige stadje. Opvallend was het gemak waarmee de jongsten van de bende de ganse tocht afwerken.

Dat de avond van de eerste "Zwitserse" dag eindigde met het nodige Belgische gerstenat aan de buitenhaard tot ver na zonsondergang was ook geen verrassing.

Met weinig slaap en nog verzuurde benen vertrokken we op vrijdagochtend vanaf de Nestlé-chocoladefabrieken in Broc ( voor een brokje chocolade proeven bleek er geen tijd) via "Les Gorges De La Jogne" naar le barrage au Lac du Montsalvens.

Een adembenemende tocht langs ravijnen, watervallen, loopbruggen, grotten tot aan de stuwdam. Een wilde natuurpracht die je moet gezien hebben.

Na een frisse pint en lichte picknick bracht onze chauffeur ons naar de kunstmatige rodelbaan van Moléson-sur-gruyères. Kwestie van de wedstrijdstress voor de avondwedstrijd bij de jongeren wat weg te nemen. Om 18.30 uur startten dan de jeugdwedstrijd die onmiddellijk gevolgd werd door de "Legend"arische afscheidswedstrijd van skipper Mich Meir. Meer hierover later in de wedstrijdverslagen.

Tijdens en na de wedstrijd werden de supporters en spelers getrakteerd op Belgische croques, pannekoeken en vooral veel bier.

Na deze receptie begaf het ganse gevolg, met in hun zog een 20-tal Bulle-spelers, zich terug naar de chalet boven op den berg om hier te proeven van een door de Bullespelers aangeboden Zwitsers kaasfondue, Zwitserse wijn en nog meer Belgisch ..... juist ja bier.

Dat de Zwitsers hun opleiding hadden genoten van Mich Meir werd duidelijk toen de laatsten pas om 05.30 uur de chalet verlieten. Besneeuwde bergpassen noodzaakten de moedigen ons er toe om op zaterdag hun plannen om Montreux te voet te bereiken op te bergen en de trip mee te doen met de bus.

In dit schattig stadje aan le lac leman , beter gekend als het meer van Genève, overviel ons direct een Cannes-gevoel. Paraderende mannen en vrouwen langs de promenade rond het meer. Muziekoptredens her en der en bekende sterren of standbeelden van hen om te bewonderen.

De kleintjes daagden elkaar uit om het zo lang mogelijk uit te houden in het ijskoude water van dit gigantische meer. Deze toeristische dag werd verder gezet met een echte, door Danny en Johan verzorgde, Belgische BBQ en de natuurlijke bier- en muzieknacht rond het haardvuur buiten.

Die avond passeerden bijna alle gekende MICH-hits die uitbundig werden meegezongen of gekweeld. Een bloemlezing uit het repertoire : Ben E King : Stand bij Mich; Bruce Springsteen : Pay Mich his money down; Maher Zain : Michchalaah; Guus Meewis : Het is een nacht (Vandaag beleef ik hem met Mich); Tammy Wynette : Stand by your Mich; Hans de Booij : Michael (Het wordt niets zonder jou, Michael); The Beatles : Michael my belle; Will Tura: Ik Mich je zo; Adamo : Mich'Allah; De Kreuners : Ik Mich je, blijf bij me...'

Na een korte nacht was het alle hens aan dek om volledig gepakt en gezakt tijdig de bus te bereiken en terug te keren naar de HBBC-heimat en een super, geweldig, fantastisch, zonnig, uitgelaten Mich's afscheidweekend af te sluiten. Het afscheid van een monument in onze clubgeschiedenis en deze van Bulle Basket.

"Onze" speler die we zagen opgroeien van sterke jeugd- tot vaste Heren A- speler, en na zijn terugkeer uit Zwitserland van jeugdcoördinator tot sportief manager, van wedstrijd-DJ tot skipper in ons befaamd "Legendsteam.

BEDANKT Mich voor wie je was binnen de club en voor het SCHITTERENDE weekend.' 

Reisverslaggever van dienst : Luc Van Laarhoven.

imageMeer nieuws

Daar is de BeNeLiga weer

Internationaal | Nationaal 14.07.2020 - 17.12u reading time12min

Daar is de BeNeLiga weer 2020 staat vol nieuwtjes voor voetballiefhebbers. Zo zijn er nieuwe UEFA-ontwikkelingen wat betreft de EURO 2020, en ook verse plannen rondom belangrijke matchen, waaronder de Bekerfinale en de Jupiler Pro League.

Twee maanden wandelplezier met Stabbel

Twee maanden wandelplezier met Stabbel
Geel | Herselt | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 14.07.2020 - 08.46u

WHO-baas waarschuwt: 'In te veel landen gaat het de verkeerde kant op'

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.07.2020 - 01.51u

Egels sterven aan onbekende ziekte : alert zijn voor wondjes, abcessen en gezwollen poten

 Egels sterven aan onbekende ziekte : alert zijn voor wondjes, abcessen en gezwollen poten
Herenthout | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.07.2020 - 01.43u

Het aantal besmettingen stijgt opnieuw: hoe zorgwekkend is dat?

 Het aantal besmettingen stijgt opnieuw: hoe zorgwekkend is dat?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.07.2020 - 17.34u

Goed nieuws voor Manchester City: club mag Champions League in van TAS

Internationaal | Vlaanderen 13.07.2020 - 14.07u

Luminus krijgt dan toch extra windturbine in Herentals-Industrie

Luminus krijgt dan toch extra windturbine in Herentals-Industrie
Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland 13.07.2020 - 12.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto