'De hoogtepunten van de avond in de derby tegen Nijlen waren voor de HBBC-supporters de ploegvoorstelling in aanwezigheid van de youngsters van HBBC en de einduitslag 76 – 44.

In tegenstelling tot wat de einduitslag doet vermoeden, zagen we een HBBC dat tot het uiterste was moeten gaan om dit Nijlen, met toch wat jeugdige spelers, van zich af te houden. Lag het aan de stress door de aanwezigheid van hun jeugdige opvolgers of had het ontvangst en begeleiden van deze jongeren toch meer van hun krachten gevergd, feit was dat onze jongens niet echt een kloofje konden slaan in het eerste kwart. Een 21-17 was het gevolg. Voornamelijk Jinse zorgde met enkele fraaie shots kort na elkaar mee voor dit kleine verschil.

Aan het supporteren kan het niet gelegen hebben, want bij elke korf van onze jongens sprongen onze enthousiaste premicroben en microben bijna tot tegen de zoldering.

Ook in het tweede kwart veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het bleef werken om het kloofje verder uit te bouwen. Wel konden onze youngsters bewonderend toekijken bij enkele staaltjes van het talent van Vincent. Verder zagen ze hoe HBBC achteraan de knip op de deur hield en Nijlen bijna geen kans tot scoren gaf. Bij de rust, bij een 37 – 23 , was het voor de kleinsten hoogtijd om bedwaarts te trekken. Dit met de wetenschap dat hard en gedisciplineerd werken ook veel kan opbrengen als het eventjes iets minder vlot loopt. Want dat had ze zeker kunnen bewonderen en leren. Hopelijk dragen ze dit ook mee tijdens hun verdere basketcarrière.

In het derde kwart zat verdedigend alles nog steeds op slot bij HBBC en konden de Lyra-Nijlenaars weer niet meer dan 9 punten aantekenen. Lukte het aanvankelijk aanvallend ook niet zo voor de onze, dan bracht vooral Ewald met enkele fraaie punten onder de korf, de machine uiteindelijk toch aan de praat.

Een 18- 9 is niet echt spectaculair , maar toch meer dan voldoende om een veilige 23-punten kloof uit te bouwen. Consolideren was dus de boodschap en rustig verder uitbouwen in het laatste deel. Dat was ook wat gebeurde. Dave liet in dit kwart wel enkele malen zijn technische kunde en doorzicht bewonderen. Een hard bevochten overwinning tegen een niet aflatende tegenstrever, met een uitslag die toch een licht vertekend beeld qua spelbeeld geeft en die ons in het spoor houdt van de Antwerp-Dynamics, is zeker dat wat de meeste jongens en meisjes en supporters mee naar huis namen.

Dus voor HBBC HIP HIP HOERA want blauw en wit zijn onze kleuren.' (WV)

Kwarts : 21-17 / 16-6 / 18-9 / 21-12

Eindstand 76-44

Scores:

Ewald 8

Jinse 9

Willem 7

Yannick 5

Glen 6

Wouter 11

Lowie 2

Vincent 4

Bram 2

Dave 10

Koen 10

Yip 4

Foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be