U bent hier

Hemel op aarde aan Gasthuissite Nederrij

Herentals
02.02.2019 - 18.06u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 2, zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10 februari start Land van Nete en Aa met een tentoonstellingsreeks die de titel 'Hemel op aarde' kreeg. Het gaat om een intergemeentelijke samenwerking voor onroerend erfgoed tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar.

Het oude gasthuis in de Nederrij in Herentals, opent de reeks tijdens de eerste twee weekends van februari. De deuren zijn geopend van 13 uur tot 17 uur.

Elke expodag is er op de zolder een tentoonstelling over de geschiedenis van het oudste gasthuis van de Kempen. Op 2 en 3 februari zijn er in de kapel orgelconcerten van Jos Torfs, op 9 en 10 februari zit Bert Hermans achter het orgel.

In de nieuwe kapel is er een kunsttentoonstelling van atelier Tabula Rasa. Tijdens de vier dagen verzorgt vzw Alegria op de zolder een open huis voor mensen met kanker en hun omgeving.

Er is de mogelijkheid om onder leiding van stadsgidsen de historische gebouwen op de gasthuissite te bezoeken. De rondleidingen hebben plaats om 14 uur en 15 uur. Hiervoor kan ingeschreven worden via de website: www.kempenskarakter.be/rondleiding.

Het gasthuis als bouwkundig erfgoed, Zorg door de eeuwen heen, niet opgeleide doch toegewijde gasthuiszusters, een modern ziekenhuis, ziekenzorg en zielenheil, Sint-Elisabeth en Sint-Augustinus.

Nog tot 10 februari kan je een bezoek brengen aan 'Hemel op aarde'.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto