U bent hier

Herentals betaalde €5.000 voor bezoek vorstenpaar, Patrik De Cat : 'Mooi stukje citymarketing'

Herentals
13.03.2019 - 18.46u
Door: Herman Gezelle

"Voor nog geen €5.000 hebben we een fraai staaltje citymarketing", redeneert de stad Herentals. Op vraag van oppositiepartij Vlaams Belang (raadslid Tom Sluyts) op de gemeenteraad van dinsdag werden de kosten opgelijst van het recente bezoek van koning Filip en koningin Mathilde.

Twee weken geleden bracht het koningspaar een kort bezoek aan de Grote Markt in Herentals. Dat ging gepaard met een kleine receptie voor genodigden, een pianorecital en het traditionele volksbad te midden van de 2.200 aanwezigen.

Vlaams Belang wil wel eens weten wat zo'n koninklijk circus kost, want de oppositiepartij gaat ervan uit dat dit geld naar nuttiger zaken kan gaan. Maar het prijskaartje blijkt verrassend laag.

Van catering tot fotograaf

"We zien zo'n koninklijk bezoek als een mooi stukje citymarketing", reageert schepen van Financiën Patrik De Cat (CD&V). "In de Lakenhal vond een receptie plaats met een vertegenwoordiging van de Herentalse bevolking. De catering daarvoor bedroeg 2.724 euro.

De relatiegeschenken die we hebben weggegeven, kostten 517 euro en werden geleverd door vzw Twerk (een atelier voor mensen met autismespectrumstoornis, red.). Het piano-optreden van Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans was 700 euro."

Met de inzet van de 'stadsfotografe' (395 euro) en een gehuurde bus om de schoolkinderen uit de verste deelgemeente Morkhoven op te halen (318 euro) komt het totaal op 4.665,44 euro. "Dat zijn directe kosten waarvoor facturen zijn gemaakt.

Daarnaast is er natuurlijk nog de inzet van stads- en politiepersoneel, maar die gemaakte uren (in totaal 239 uur) vielen binnen de normale werktijden en betekenen dus geen extra kosten", zegt financieschepen Patrik De Cat.

Foto's archief Nnieuws Johan Temmerman.

Bron GVA -  verschijningsdatum 13/3/2019 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto