Woensdagvoormiddag verzamelden leden van vaderlandslievende verenigingen, politici en militairen aan de Lakenhal. Burgemeester Jan Peeters legde een bloemenkrans neer aan het monument van de Boerenkrijg. Vandaar vertrok de stoet richting Sint-Waldetrudiskerk waar bloemen neergelegd werden bij het monument voor de gesneuvelde helden van de Grote Oorlog. Aan het oorlogsmonument op de Molenvest weerklonk de Last Post.

Tijdens de receptie in Lakenhal werd er nog eens de nadruk gelegd dat er duizenden mensen meewerken aan een project om 600.000 beeldjes te maken tegen 2018. In Herentals kan je daarvoor terecht bij Tabula Rasa in de Schoolstraat. 

Oud-strijder Jos Heyns maakte van de gelegenheid gebruik om aan de burgemeester Jan Peeters (sp.a) en aan schepen van cultuur Ingrid Ryken (CD&V) een exemplaar van het "Jubelboek 50 jaar postzegel-en verzamelkring Ontspanning Herentals" te overhandigen.

Ook in Morkhoven en Noorderwijk

In de Herentalse deelgemeenten Morkhoven en Noorderwijk waren er eerder in de ochtend kransneerleggingen aan de parochiekerk en aan het sodatenmonument en de graven van gesneuvelden. In Morkhoven en Noorderwijk werd de jeugd sterk bij de  vieringen van Wapenstilstand betrokken.

Foto's Johan Temmerman/NNieuws