U bent hier

Herentalse houtskeletbouwer Ecohuis in nieuw duurzaam jasje

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
26.01.2022 - 01.46u
Door: Herman Gezelle

Ecohuis uit Herentals aan de Oud-Strijderslaan bestaat intussen meer dan 20 jaar en werd in twee decennia een begrip in de houtskeletbouwwereld in Vlaanderen.

Omdat de nood aan kwalitatieve houtskeletwoningen in de toekomst nog groter zal worden, haalt Ecohuis alles uit de kast om mensen op een correcte en aantrekkelijke manier te informeren over de vele voordelen van houtskeletbouw.

Juiste bouwkeuze maken

"Toen we in oktober 2000 van start gingen met Ecohuis konden we niet vermoeden dat we twintig jaar later dé referentie in de sector zouden zijn," begint zaakvoerder Gert Mertens zijn verhaal.

"Omdat stilstaan voor een bedrijf onherroepelijk achteruitgaan is, werken we permanent aan de manier waarop we onze boodschap tot bij de mensen brengen.

Want de nood aan duurzame en stijlvolle houtskeletwoningen in Vlaanderen zal de komende decennia alleen nog maar stijgen."

Wie wel vaker de R15 Ringlaan in Herentals passeert, heeft het grote Ecohuis-logo op het bedrijfsgebouw vast al opgemerkt.

"Dat beeld ziet er sinds kort helemaal anders uit," zegt Koen Martens, zaakvoerder van Ecohuis.

"Het is het uithangbord van onze vernieuwde communicatiestijl: een nieuw stijlvol logo dat meer duurzaamheid en circulariteit uitstraalt én perfect past bij onze normen en waarden.

Ook onze gloednieuwe website speelt daarin een uiterst belangrijke rol. Wie meer wil weten over houtskeletbouw, vindt er al heel wat relevante informatie die uiterst behulpzaam is om de juiste bouwkeuzes te maken."

Inspireren en informeren

Ecohuis neemt vaak deel aan bouwbeurzen waar alle geïnteresseerde bouwlustigen voortaan behalve de informatie van de Ecohuis-bouwadviseurs ook het gloednieuwe inspiratiemagazine kunnen vinden.

Gert Mertens: "In dit stijlvolle magazine leggen we op een toegankelijke manier uit waarom houtskeletbouw de verstandigste keuze is. Bovendien biedt het ook een heleboel inspiratie voor wie bouwplannen heeft dankzij de mooie realisatiebeelden en de verschillende getuigenissen van tevreden Ecohuisbouwers.

Het mag dus wel duidelijk zijn dat we met deze nieuwe communicatietools meer dan gewapend zijn om ook de volgende decennia houtskeletbouw nog populairder te maken dan vandaag. En zo dragen we mee ons steentje bij aan de verduurzaming van het Vlaamse woningaanbod."

Over Ecohuis

Ecohuis ontstond in 2000 en is anno 2021 een begrip in de wereld van houtskeletbouw. Dankzij haar eigen unieke wandopbouw realiseert Ecohuis duurzame BEN-woningen die garant staan voor een uiterst aangenaam binnenklimaat en een laag energieverbruik.

Het innovatieve bedrijf wordt geleid door Gert Mertens en Koen Martens en telt op dit moment 85 werknemers.

Met Renopact realiseert Ecohuis ook uitbreidingen van bestaande woningen. Die activiteit komt voortaan volledig onder de vleugels van Ecohuis terecht. Met Brensj trekt Ecohuis ook volop de kaart van modulair wonen.

Modules voor woon-, werk- en zorgdoeleinden: dankzij Brensj geven klanten hun woon- en werkbehoeften helemaal zelf vorm.
Meer weten over Ecohuis - klik hier.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto