Herenthout heeft de laatste maanden inspanningen geleverd om een 'Hartveilige Gemeente' te worden. Zondagmiddag tijdens de opendeurdag van brandweer en Rode Kruis Herenthout ontving het gemeentebestuur het label van 'Hartveilige Gemeente'.

Wat zijn de voorwaarden om een 'Hartveilige Gemeente' te worden ?

'Minstens één automatische externe defibrillator (AED) op je grondgebied hebben die publiek toegankelijk is,' zegt burgemeester Patrick Heremans. 
'In Herenthout zijn er momenteel twee AED's: één aan Sportcomplex 't Kapelleke en één bij de Groep van Assistentiewoningen Driane. Een derde wordt kortelings nog geplaatst aan het gemeentehuis.

Het engagement om je bevolking te sensibiliseren en samen met je Rode Kruisafdeling opleidingen in reanimatie en AED-gebruik aan te bieden aan de bevolking en minstens 10% van de werknemers.

Op 5 maart volgde een deel van het gemeentepersoneel de eerste van een reeks opleidingen reanimatie en AED-gebruik. Op 26 april was de rest van Herenthout aan de beurt. In het najaar wordt de cursus opnieuw georganiseerd.

Bovendien hebben we een samenwerkingsovereenkomst 'Hartveilige Gemeente' met het Rode Kruis afgesloten voor een periode van 2 jaar,' besluit burgemeester Heremans.

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.