Ongeveer een jaar geleden begonnen in Thomas More Hogeschool, afdeling Vorselaar, de renovatiewerken aan het gebouw De Dageraad. Dit gebouw grenst aan de Lepelstraat en bepaalt daarmee het gezicht van de hogeschool: in het centrum van Vorselaar. De Dageraad krijgt een grondige facelift goed voor een investeringsbedrag van zes miljoen euro. De verbouwingen van het hoofdgebouw van campus Vorselaar zitten op schema. De examens tijdens de tweede zittijd (augustus/september) worden al in het nieuwe gebouw georganiseerd.

De Dageraad was een gebouw uit 1962 met vooral leslokalen en administratieve ruimtes. Het gebouw was nauwelijks geïsoleerd, de luchtcirculatie kon beter en het gebouw voldeed niet aan de huidige strenge normen op het vlak van brandveiligheid. Een renovatie was meer dan nodig.

Duurzaam

Katelijne Van der Pas, unit manager en verantwoordelijke lerarenopleiding Thomas More: "Bij het ontwerp en de keuze van de materialen werd rekening gehouden met de functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Nog een paar maanden en de vernieuwde Dageraad is weer ter beschikking. Docenten en studenten kunnen dan gebruikmaken van een modern functioneel en studentvriendelijk gebouw, aangepast aan de eisen van het hoger onderwijs van de 21e eeuw. De vernieuwde Dageraad is straks goed voor een oppervlakte van 5.400m2. Met de Globe erbij beschikt de Lerarenopleiding in Vorselaar over 8.100m2."