Op de Grote Baan, vanaf het kruispunt met de Molenstraat tot aan het kruispunt met de Hooistraat, worden na 2016 de rijweg, parkings, fiets- en voetpaden volledig vernieuwd. Tevens zal er over heel het traject een RWA-riolering worden aangelegd om de wateroverlast maximaal in te perken. De werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden. Bij de verdere uitwerking van dit project zal er meer duidelijkheid komen over de verschillende fases.

Zoals iedereen weet, heeft ons dorpsplein al jarenlang de praktische functie van parkeren. De rioleringswerken zijn dan ook een ideaal moment om ons Hulshoutse dorpsplein opnieuw in te richten. Onze bedoeling is om van ons dorpsplein een aantrekkelijke plaats te maken waar mensen elkaar ontmoeten, waar het veilig is om met de fiets te rijden en op de bus te wachten, waar je een gezellige pint kan drinken en waar je uw wagen gemakkelijk kan parkeren. Dit zal een moeilijke oefening worden omdat we oog willen hebben voor al deze aspecten en nog een pak meer welke hier niet bij staan opgesomd.

Om deze oefening te maken hebben we een participatietraject opgestart. Hierin zitten de buurtbewoners van het plein, vertegenwoordigers van adviesraden, verenigingen en organisaties. Op deze manier kunnen we samen over dit project nadenken om zo tot een algemeen gedragen ontwerp te komen. Ondertussen hebben we reeds een eerste denkmoment gehad met de deelnemers van het participatietraject, waarbij er tal van positieve en constructieve ideeën zijn gedeeld. Dit participatietraject doorloopt drie vergaderingen, waarna we een nieuw plan van ons Hulshouts dorpsplein aan onze inwoners kunnen voorstellen.