U bent hier

HeRUNtals voor Kom op tegen Kanker succes over heel de lijn

Herentals
21.09.2019 - 22.44u
Door: Mark Jaspers

Om Kom Op Tegen Kanker te steunen, organiseerde AC Herentals vandaag een trail en natuurloop door de prachtige bossen van Kruisberg tussen Herentals en Lichtaart. Zowel voor de ervaren loper als voor beginners lag een mooi uitdagend parcours klaar met pittige beklimmingen over de Kempense heuvelrug.

Voor de 5 en 10km wandeling/loop in de voormiddag daagden een 250-tal sportievelingen op. Bij aankomst kon je genieten van een heerlijk bord pasta.

Emilie Verwimp uit Herentals : 'Uiteraard deed ik de 10 km wandeling. Voor 5 km kom ik op zaterdagmorgen mijn bed niet uit hoor.'

Namiddag liep de 17 km Trail-race met vertrek aan Lavendelweg waarna een parcours onder een stralende zon doorheen de Herentalse bossen en zanderig paadjes met de nodige pittige beklimmingen volgde.

Groen-voorzitter Hans Van den Eynden : 'Het was wel echt pittig en dit voor mijn eerste trail. Ik ben nog even verkeerd afgedraaid en moest een stukje terug omdat de pijlen waren gedraaid. Maar nu ga ik eerste een stevige trappist drinken'.

Vincent Beirinckx werd winnaar van de trail bij de heren in een tijd van 1u03m. Bij de dames was de zege voor Stefanie Verbeeck, die de finish overschreed na 1u25. 56 Lopers en loopsters namen deel aan deze 17 km trail-race.

De niet-sportievelingen konden de organisatie steunen door iets te eten of te drinken. Het weer was prachtig, en veel deelnemers en supporters. Meer moet dat niet zijn.  Mark Jaspers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto