Na zestien jaar slaat Jan Beeckmans, zaakvoerder van grillrestaurant Het
Bourgondisch Huis en Tafeltijd in Mol Ezaart, in juni de bladzijde om en begint met een nieuw concept. Na het succes van Het Bourgondisch Huis en Tafeltijd vormt hij de twee zaken om tot een hoogstaand buffetrestaurant.

Het motto van het nieuwe restaurant wordt: kwaliteit boven kwantiteit met bijzondere aandacht voor de fijne keuken in een intiemere sfeer.

Zestien jaar geleden al verbaasde Jan Beeckmans culinair Mol met zijn uniek concept 'Het Bourgondisch Huis'. Voor een vast bedrag kunnen klanten er enkele uren onbeperkt eten waarbij ze hun zelfgemaakte brochettes kunnen grillen. In 2009 was het weer prijs met Tafeltijd waar gasten kunnen proeven van exclusieve vlees- en vissoorten, ter plaatse klaargemaakt door de chef.

"We hebben doorheen de jaren heel wat trouwfeesten en babyborrels meegemaakt en heel veel mensen gelukkig gemaakt", zegt Jan. "Soms doen we 's morgens een koffietafel na een begrafenis en hebben we dezelfde avond een feest. Maar ook 'Help Brandwonden Kids' is hier ontstaan. Hun eerste persconferentie is hier gehouden. ... Je beleeft zoveel, dat je er een boek over zou kunnen schrijven".

Maar de laatste jaren is er een duidelijke kentering aan de gang in het horecagebeuren en vinden ook Jan en Tine dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. "We gaan het fijner aanpakken, nog altijd een buffet, maar heel luxueus", zegt Jan.

De nieuwe zaak zal duidelijk meer kwaliteit bieden, met fijner en meer afwisselende gerechten en een intiemere beleving. Een evolutie naar een hoger niveau, "zodat we ons duidelijker kunnen onderscheiden".

Op zondag 27 mei valt definitief het doek voor Het Bourgondisch Huis oude stijl. Jan pinkt een traan weg: "Dit wordt voor mij een emotioneel moment. Ik ben toch wel gehecht aan beide zaken".

Nu al zijn de voorbereidingen aan de gang in Tafeltijd. Na 27 mei worden alle zeilen bijgezet om het nieuwe restaurant klaar te maken voor de grote opening op 8 juni. De naam van het restaurant houdt Jan voorlopig nog even geheim.

We houden jullie uiteraard op de hoogte. Volg de ontwikkelingen op de Facebook-pagina van Het Bourgondisch Huis. Voor het zover is raden we de liefhebbers absoluut aan om nog een laatste keer te reserveren in dit icoon van de Molse restaurants en feestzalen. All you can eat! Wacht niet tot het te laat is!