Een fel onweer met hevige regenvlagen heeft vanmiddag voor flink wat wateroverlast gezorgd in het Neteland. De brandweer Kempen post Herentals en Lier kregen tientallen telefoontjes voor onder water gelopen kelders en straten.

Ook in Herenthout stonden straten blank en werd ook het personeel van de technische diensten van de gemeente ingezet om het water te doen wegvloeien. Het centrum van de gemeente bleef een tijdje afgesloten.

In Herentals zijn een aantal loskades aan bedrijven in de industriezones onder water gelopen. De brandweer heeft er de handen vol. De brandweer kreeg er een 40-tal oproepen voor ondergelopen kelders. Dat aantal kan nog oplopen wanneer de mensen van hun werk thuiskomen.

Op de E313 is tussen Herentals-Industrie en Herentals-West de rijstrook richting Hasselt afgesloten door wateroverlast.

Het industrieterrein Wolfstee dreigt in Herentals onder water te lopen. Er is alarmfase oranje ingesteld.

In Retie sloeg de bliksem in op een huis. In de gevel van de woning is een scheur van 1 meter lang. De O.L.Vrouw-kathedraal in Antwerpen kreeg ook een blikseminslag.  De elektriciteit viel er uit.

Aan de Kesselsesteenweg in Nijlen sloeg de bliksem in op de schoorsteen van een woning. De stroom viel uit in het huis en aanpalende woningen. Enkele bakstenen van de schoorsteen vielen naar beneden en kwamen op een auto terecht.

Op de foto's : De Augustijnenlaan Herentals ter hoogte van het stadsarchief en supermarkt Lidl onder water / foto's Klaas B./ NNieuws.