U bent hier

HFF : 18.000 uitzinnige fans trotseren hitte voor hun idolen - extra foto's

Herentals | Vlaanderen
04.08.2018 - 01.37u
Door: Herman Gezelle

Het was vrijdag gezellig drummen geblazen op en rond de Grote Markt voor Herentals Feest.  Meer dan 18.000 fans kwamen hun idolen toejuichen.  De watervernevel-installatie deed haar efficientie alle eer aan : wat verkoeling brengen onder een zengende hitte.

Er stonden dit jaar nog meer artiesten op het podium met o.a. Gers Pardoel en Sam Gooris en het feest sloot af met drie dj's.

'We haalden vlotjes de 18.000 toeschouwers. Dat is dan nog zonder de deelnemers van de loopwedstrijd de LU2u van Hertals gerekend', lacht HFF-pr Bart Timperman.

Kinderen boven

Vooral voor de kinderen had de organisatie veel aandacht dit jaar. Met De Bende en daarna Piet Piraat, Reginald & De Bosbeesten en TEAM U.P. van Ketnet scoorden meteen.  Bij die laatste deed onder meer de jonge Freek Hannes uit Olen mee.

Sam Gooris,  The Original Juke Box Heroes (UK), Gers Pardoel en Level Six zetten de Markt extra in 'vuur en vlam'.

Grootste verandering was de muzikale afsluiter. Niet één dj, maar drie. Naast TND stonden ook Lowriderz en Yolotanker geprogrammeerd. Stuk voor stuk dj's die het gemaakt hebben, maar wel (deels) van Herentals afkomstig zijn.

Tot 03u feesten.  Maar dan begon het pas in de Hertalse cafés : vollen bak nagenieten en mensen ontmoeten. 

Een fris pilsje of een Duvel was goud waard, toch voor velen...

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto